Végleges az U17-es magyar válogatott vb kerete

Mind a három csoportmeccset Goloniában játsszák.

Forrás: MLSZ

Megvan az U17-es magyar válogatott keret a vb-re, írta meg az MLSZ:

Szerda délután Telkiben gyűltek össze az U17-es világbajnokságra utazó magyar válogatott játékosai. Preisinger Sándor kijelölte a végleges keretet a tornára.

A brazíliai U17-es világbajnokságra készülő magyar válogatott október 19-én utazik el a torna helyszínére, ahol október 26-án kezdi meg szereplését. A világbajnokságra 18 mezőnyjátékost és 3 kapust lehetett nevezni az október 16-i határidő végéig, a keretben a torna kezdetéig csak sérülés esetén lehet változtatni. Arra az esetre, ha valaki a torna kezdetéig megsérül, két tartalékjátékos is a csapattal utazik, őket az első mérkőzést megelőző napig utólag lehet nevezni a sérült játékos(ok) helyére.

A keret természetesen a világbajnoki részvételt kiharcoló játékosokra épül, a világbajnokságra nevezett huszonegy labdarúgóból tizenheten ott voltak a tavaszi, írországi Európa-bajnokságon is. Az őszi edzőtáborozásokra meghívott játékosok közül mindenkire számíthat Preisinger Sándor, sérülés miatt senkit sem kellett kihagyni a keretből. 

– Nem volt könnyű dolgom a végső keret kialakításakor, mert csupán huszonegy játékost lehetett nevezni a világbajnokságra, pedig az elmúlt egy évben nyújtott teljesítmény alapján ennél többen megérdemelték volna, hogy ott lehessenek velünk Brazíliában – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Preisinger Sándor. – Ezúton is köszönöm azoknak a kerettagoknak a munkáját, akik sokat tettek a csapatért, de most nem utazhatnak el a válogatottal, a mostani vb-szereplés az ő sikerük is. Három napunk lesz Telkiben az elutazás előtt, ebben az időszakban már próbálunk alkalmazkodni a brazíliai időzónához, és minden szempontból felkészülni a ránk váró feladatra.

Az elutazásig hátralévő napokban az edzések mellett egy zártkapus felkészülési mérkőzés is szerepel a programban, ezt az NB II-es Nyíregyháza ellen játssza le a csapat pénteken.

A magyar válogatott vb-kerete:

Kapusok:

Hegyi Krisztián (West Ham)
Megyeri Gábor (Bp. Honvéd)
Vaits Marcell (Puskás Akadémia)
 
Védők:
 
Buna Gábor (Bp. Honvéd)
Posztobányi Patrik (Puskás Akadémia)
Balogh Botond (Parma)
László Dávid (Bp. Honvéd)
Hosszú Zétény (Puskás Akadémia)
Horváth Milán (Bp. Honvéd)
Orosz Donát (DVTK)
 
Középpályások:
 
Kata Mihály (MTK Budapest)
Ominger Gergő (Puskás Akadémia)
Tóth Borisz (DVTK)
Major Sámuel (Salzburg)
Kosznovszky Márk (Parma)
Baráth Péter (DVSC)

Támadók:

Zuigeber Ákos (MTK Budapest)
Mester Csaba (Austria Wien)
Komáromi György (Puskás Akadémia)
Németh András (Genk)
Molnár Rajmund (Benfica)

Tartalékok:

Sipos Gábor (Puskás Akadémia)
Hajdú Roland (Ferencváros)

Legfrissebb híreink