Védőt igazolt a Honvéd

Hivatalos bejelentés.

Forrás:

Újabb játékossal erősíti meg a keretét a Budapest Honvéd FC, klubunk ugyanis megegyezett a szabadon igazolható Kálnoki Kis Dáviddal, aki két és fél éves szerződést kötött a Honvéddal - jelentette be a klub, az érkezését az nb1.hu már augusztus 30-án jelezte:
 
"A 27 esztendős védő az MTK-ban nevelkedett, szerepelt az angol Oldham Athletic együttesében, legutóbb pedig az Újpest játékosa volt. A lila-fehéreknél 51 mérkőzésen lépett pályára, Magyar Kupát és bajnoki bronzérmet is szerzett az együttessel. A korábbi utánpótlás-válogatott védő eddig összesen 106 NB I-es meccset játszott, ezeken két-két gólt és gólpasszt jegyzett.
 
Nyáron többször is megkeresett a Honvéd, nyilván ez is sokat számított a döntésemben – kezdte a 27 esztendős labdarúgó. – Szerettem volna külföldre igazolni, ami nem jött össze, viszont a honvédos szerződés nagyon jó lehetőségnek tűnt arra, hogy megmutassam mire vagyok képes, és arra, hogy egy jó csapatban futballozzak.”
 
Kálnoki Kis Dávid elmondta, jó néhány ismerőse – korábbi csapattársa, vagy ellenfele a korosztályos együttesekből – szerepel Kispesten, így nem lesz gondja a beilleszkedéssel. A szerződés aláírása előtt a hozzá hasonlóan legutóbb Újpesten futballozó és a lila-fehérektől szintén frissen érkezett Tischler Patrikkal, illetve Pölöskei Zsolttal is beszélt, sőt, mivel a Honvéd korábbi bajnoka és gólkirálya, Eppel Márton a legjobb barátja, bőven ellátták információkkal, s mint hozzátette, nem is volt nehéz a döntés.
 
„Egy célom van, hogy a csapat a lehető legjobb legyen, hozzuk ki magunkból, amit csak ki lehet, legyen az akár a bajnoki cím. Úgy vagyok vele, hogy célozzuk meg a csillagos eget és örüljünk, ha elérjük a plafont – hangsúlyozta Kálnoki Kis Dávid, aki a személyes ambícióira is kitért. – Szeretném megmutatni, hogy mire vagyok igazán képes, mert az utolsó újpesti évem nem úgy sikerült, ahogy terveztem. Egy célom van, hogy jó játékosnak tartsanak.”
 
A védő két és fél évre írt alá, és kiemelte, hogy – annak ellenére, hogy nyáron a külföldi szerződés is tervben volt – hosszú távra tervez, ahol ugyanis jól érzi magát és megbecsülik, ott szívesen tölt el hosszabb időt, szóval ha minden jól alakul a Honvédnál, akkor örömmel marad a csapatnál.
 
„Sok meccset játszottam a Honvéd ellen, mindig jó mérkőzéseket vívtunk, s mivel sok játékost ismertem a csapatból, mindig izgalmas volt a velük való versengés. A Bozsik Stadiont hazai pályának is tekinthettem, hiszen az MTK-val játszottunk itt albérletben, szóval a körülmények is ismerősök. Igaz, a csapat most már az MTK stadionjában játszik, várom, hogy pályára léphessek az első honvédos mérkőzésemen. Furcsa lesz úgy visszamenni a Hungária körútra, hogy én még a régi Hidegkuti Nándor Stadionban játszottam – folytatta Kálnoki Kis Dávid. – Az elmúlt hetekben figyelemmel kísértem a Honvéd szereplését, illetve az átigazolásokat is, döntő volt számomra, hogy láttam, komoly tervei vannak a klubnak, s igen erős csapat alakult ki, minden poszton több játékos bevethető, kifejezetten erős kerete van a Honvédnak. Így nekem se lesz egyszerű, de nem a könnyű dolgokat, a kihívásokat keresem. Ha egy kialakult védelemben ki tudom majd harcolni a helyemet, akkor az jó jel nekem és a klubnak is, azt mutatja, hogy jó embert igazoltak.”

Legfrissebb híreink