Védő debütált a Budafokban, aki senkitől sem fél

A Fradi ellen sem alkalmazható a fontos taktikai fegyver.

Forrás: Budafok/Facebook

Nem akármilyen feladat vár szombat délután a Budafokra, az újonc a bajnoki címvédő, BL-selejtezőben menetelő Ferencvárost fogadja majd 17 órától.

Csizmadia Csaba csapata a Magyar Kupában tartott főpróbát az igen nehéznek ígérkező bajnoki mérkőzés előtt. A Mohácson 6-0-ra megnyert mérkőzésen új játékos debütálására is sor került, mert a nyáron szerződtetett Marko Nikolics az első mérkőzését játszotta (három hónap szünet után bizonyíthatott újra tétmeccsen), majd a lefújás után a klub honlapjának nyilatkozott:

„"Az első perctől kezdve nagyon jól álltunk hozzá a mérkőzéshez, maximálisan komolyan vettük az ellenfelet. Fontos volt, hogy minél hamarabb megszerezzük a vezetést, 2-0 után pedig éreztük, hogy nem lehet baj. A harmadik gólt követően még görülékenyebbé vált a játékunk. Örülök, hogy végül magabiztos győzelmet arattunk. Nem volt kérdés, hogy melyik a jobb csapat. Ha ilyen elszántsággal futballozunk és dolgozunk az edzéseken is, akkor jönni fognak az eredmények. Nincs elegendő játékperc a lábamban és azt a játékot is tanulom még, amit a szakmai stáb vár tőlünk, belső védőktől. Kívülről könnyűnek látszik, de fel kell venni a ritmust. Rendkívül motivált vagyok és nagyon várom, hogy az NB I-ben is bemutatkozzak. Az a célom, hogy minél több lehetőséget kapjak, mert tudom, még jobb teljesítményre leszek képes, ha folyamatosan bizonyíthatok. Jöhet bármilyen ellenfél, nem tartok senkitől.”

Security Check Required

null

A siker után Csizmadia Csaba vezetőedző is elmondta a magáét:

„"Erre készültünk. Tudtuk, hogy rajtunk fog múlni, hogyan alakul a mérkőzés és azt kaptam a srácoktól, amit kértem. Ha egy alacsonyabb osztályú csapat ellen is mindenki odateszi magát, végig küzd és végrehajtja azokat a játékelemeket, amiket gyakorolni szeretnénk, akkor nem lehet probléma. Maximálisan büszke vagyok a csapatra, hiszen sok olyan játékos lépett pályára, aki eddig kevesebb lehetőséget kapott és bebizonyította, hogy lehet rá számítani."

A Budafok jelenleg 10. helyen áll a tabellán, az első fordulóban legyőzte hazai pályán a Kisvárdát, majd ikszelt Újpesten, utána hazai környezetben kapott ki 4-1-re a Viditől, utána meg Mezőkövesden szenvedett 1-0-s vereséget.

A piszok nehéz sorsolás újabb elemeként jön a Fradi elleni csata, majd utána jönnek a kiemelten fontos rangadók. Előbb a szintén újonc MTK-hoz látogatnak a piros-feketék, utána fogadják a Diósgyőrt, mennek Zalaegerszegre, majd a zalai túra után vendégül látják a Paksot.

Csizmadia dolgát nehezíti, hogy az első két bajnokin bemutatott taktikai változtatását a zöld-fehérek ellen sem tudja alkalmazni. Annak az volt a lényege, hogy a csapatkapitány, inkább pozíciós játékban jobb (a pontrúgásai is jók) Kovács Dávidot az utolsó fél órára a mozgékonyabb, rövid és hosszabb távon is gyorsabb Zsóri Dániel váltja, akit viszont Újpesten kiállítottak és 4 mérkőzésre eltiltottak.

Arról nem beszélve, hogy a nyári felkészülési meccseken már pályára lépett, ám előtte hosszú ideig sérült Mervő Bence még egy tétmeccsen sem tudott játszani a bajnokság rajtja óta...

Legfrissebb híreink