Vb-selejtezők: a Fradi védőjét kiállították, parádézott a volt újpesti

Nagyon közel a nem akármilyen siker.

Forrás: Facebook/Фудбалска Репрезентација на Македонија

Több NB I-es légiós is pályán volt csütörtökön világbajnoki selejtezőn.

A J-csoportban az észak-macedónok idegenben ütötték ki 5-0-ra az örményeket, és ezzel feljöttek a csoport második helyére, ami által az is eldőlt, hogy amennyiben az utolsó fordulóban legyőzik odahaza Izlandot, úgy pótselejtezőt játszhatnak. Az észak-macedónoknál a korábban az Újpestben is futballozó Enis Bardhi mesterhármast ért el, a MOL Fehérvár védője, Visar Musliu végig a pályán volt, míg az MTK támadója, Bojan Miovski csereként lépett pályára.

MINDEKÖZBEN A FERENCVÁROS JELENTÉSE:

"Ferencvárosi szempontból pikáns párharccal folytatódtak a labdarúgó világbajnoki selejtezők. A H-csoportban Szlovénia Szlovákiát fogadta. A hazaiaknál Róbert Makc, a vendégeknél pedig Miha Blazic is a kezdőcsapatban kapott szerepet.

Mak többször is veszélyesen ívelt be a labdákat a jobb szélről, de sem szögletből, sem akcióból nem tudtak a csapattársai élni a lehetőségekkel. A 18. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat, majd kilenc perccel később érdekes esemény történt. Blazic a tizenhatoson belül szabálytalankodott, amiért a játékvezető büntetőt adott Szlovákiának, szlovén védőnknek pedig sárga lapot. A videobíró azonban jelzett, a bíró megnézte az esetet és végül visszavonta a tizenegyest. Szlovákia ugyan többet támadott, de nem tudott gólt szerezni az első félidőben.

A második játékrészben felpörögtek az események. Az 57. percben Blazic kezezett a tizenhatoson belül és bár a játékvezető elsőre továbbengedte az akciót, a VAR után büntetőt ítélt, Blazicot pedig kiállította. Ondrej Duda kiegyenlített, de a hazaiak nem sokáig örülhettek. A 62. percben Szlovénia egy szöglet után ismét előnybe került. A 70. percre már 13:3 volt a kapuralövések aránya a szlovákok javára, mégis vesztésre álltak. Makot a 71. percben cserélte le a szövetségi kapitány, így a Fradi játékosa a kispadról figyelhette, ahogy David Strelec kiegyenlített. A hajrában Szlovákia mindent megtett a győzelemért, de maradt a 2-2-es döntetlen.

Makék vasárnap 15 órától Máltán zárják a világbajnoki selejtezők sorát, míg Blazicra eltiltás miatt nem számítható Szlovénia szintén vasárnap 15 órától Ciprust fogadja. Az már eldőlt, hogy a vb-selejtezők alapján egyik válogatott sem jutott ki a jövőre rendezendő katari világbajnokságra.

A B-csoportban bombameglepetés született, miután Georgia hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Zlatan Ibrahimoviccsal felálló Svédországot. A Fradi védője, Lasha Dvali sajnos nem került be a mérkőzésre nevezett keretbe."

Legfrissebb híreink