Vb-selejtező: meccset pótoltak a magyarok - részletek

Az ellenfél dominált.

Forrás: mlsz.hu

Az MLSZ beszámolója:

"Mindkét félidőben be tudta venni kapunkat az ukrán válogatott, amely dominálta a vb-selejtező mérkőzést és végül 2-0-ra legyőzte a magyar női A-válogatottat.

Ukrajna ellen elmaradt vb-selejtező találkozóját pótolta női A-válogatottunk. A mérkőzést Lengyelországban lehetett megrendezni.

A két együttes a párharc első fordulóját novemberben, Kisvárdán játszotta. Ekkor a magyar csapat 3–0-s előnyben is volt, végül pedig 4–2–es sikert aratott. Margret Kratz válogatottja a visszavágót a selejtezőcsoport 3. helyéről várta, azzal a célkitűzéssel, hogy meg is tartsa ezt a pozíciót a sorozat végéig. Ehhez pedig mindenképp pontszerzésre volt szüksége.

A novemberi győztes együttes egyedül kapusposzton változtatott. Az édesanyai szerepre készülő Szőcs Réka helyett Bíró Barbara kapott helyet a kezdőben Rzeszówban. A védelemben ezúttal is Papp Luca, Turányi Lilla, Kovács Laura és Szabó Viktória szerepelt. Előttük Csiszár Henrietta és a 75. válogatott találkozóján pályára lépő Fenyvei Evelin futballozott. A csatárok Zellen Dóra, Vágó Fanni, Csiki Anna, valamint Zágor Bernadett voltak.

Az ukránok harcosan kezdték a félidőt, sok volt a játékmegszakítás is. A 26. percben Kravchuk kapuralövését  sikerült szögletre menteni. A beívelt labdából pedig Darya Kravets megszerezte az ukránok vezető találatát (1–0).

A gólt követően is ellenfelünk akarata érvényesült a pályán. A második félidőt – megérdemelten – Ukrajna várhatta előnyösebb helyzetből. 

A folytatásra nem cserélt Margret Kratz, az első változtatás az 55. percben történt: Zágor Bernadett helyett Pápai Emőke, míg Papp Luca helyére Németh Diána szállt be. Nem sokkal később, a 67. percben pedig jött Nagy Virág is, aki Csiszár Henriettát váltotta. A hajrára pályára küldte a szövetségi kapitány Csányi Diánát is Zeller Dóra helyett.

A 89. percben Vágó Fanni egyenlíthetett volna, de lövését védte az ukrán kapus. Egy perccel később azonban Ovdiychuk nem hibázott a másik oldalon és ezzel le is zárta a mérkőzést (2–0)."

NŐI VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ
B-CSOPORT
Ukrajna–Magyarország 2–0 (1–0)
Magyarország:
Bíró B. – Papp L. (Németh D., 55.), Turányi, Kovács L., Szabó V. – Csiszár (Nagy V., 67.), Fenyvesi – Zeller (Csányi D., 81.), Vágó F., Csiki – Zágor (Pápai, 55.). Szövetségi edző: Margret Kratz
Gólszerző: Kravec (27.), Ovdijcsuk (90.)

Legfrissebb híreink