Vb-selejtező: elképesztő 30 percet produkált a magyar női válogatott

Brillírozott a Fradi játékosa is.

Forrás: mlsz.hu

Az MLSZ összefoglalója:

"Margret Kratz szövetségi kapitány csapata megszerezte a három pontot Kisvárdán az ukrán válogatott ellen. A magyar együttes már az első félidő végén 3-0-ra vezetett. A végeredmény pedig 4-2 lett.

Ukrajna ellen zárta az évet női A-válogatottunk, a kisvárdai Várkerti Stadionban. A kezdőcsapatban – ahogy azt a találkozó előtt a szövetségi kapitány jelezte is – elsősorban a tapasztalt játékosok kaptak helyet. A kapunkat Szőcs Réka védte; a védelmünket Szabó Viktória, Kovács Laura, Turányi Lilla és Papp Luca alkották. Előttük Fenyvesi Evelin és Csiszár Henrietta, illetve Csiki Anna, Vagó Fanni, Zágor Bernadett és Zeller Dóra szerepeltek.

Ellenfelünk a mostani összetartása előtt nevezte ki új szövetségi kapitányát, azt a Lluis Cortezt, aki az előző szezon végén Bajnokok Ligája győzelemig vezette a Barcelona női csapatát. Az ukrán válogatott négy nappal ez előtt Skóciában lépett pályára, ahol 1–1-es döntetlent ért el.

A találkozó Csiszár Henrietta köszöntésével kezdődött, aki Feröer szigeteken érte el a 100. válogatottságát.

Válogatottsági- és gólrekorderünk, Vágó Fanni már az első percekben gólra váltotta helyzetünket: a 4. percben Zágor Bernadett adta be a labdát, amelyet tízesünk vágta a hálóba (1–0). Nem sokkal később, a 11. percben a 67. gólját is megszerezte Vágó Fanni, amikor egy szabadrúgást tekert a léc alá (2–0).

A 17. percben az ukránok is szabadrúgáshoz jutottak, de nem volt veszélyes a próbálkozás. A folytatásban egyik csapat sem alakított ki számottevő helyzetet, a mezőnyben ment a harc. A 26. percben Szőcs Réka fogott meg egy laposan középre érkező labdát; majd az oldalhálót találták el az ukránok.

A 30. percben aztán Zeller Dóra szerzett gyönyörű gólt: Csiszár Henrietta indította a Leverkusen támadóját, aki nagy szólóval, a kapust is kicselezve lőtt a hálóba (3–0).

Két perccel később Csiki Anna volt helyzetben, majd a másik oldalon is kimaradt egy lehetőség, a hosszabbítás perceiben pedig Szőcs Réka húzott le könnyedén egy középre ívelt labdát – az eredmény azonban a szünetig már nem változott.

A második játékrészre két fiatal is érkezett: beállt Savanya Csilla, aki Kovács Laurát váltotta; illetve Pápai Emőke is lehetőséget kapott Csiki Anna helyén. 

A félidő elején Papp Luca szöglete után rövidre sikerült az ukránok felszabadítása, a labdára Fenyvesi Evelin csapott le, aki aztán a kapu mellé talált. A továbbiakban is magabiztosan futballozott a magyar válogatott, amely igyekezett helyzeteket kialakítani, illetve remekül védekezte ki az ukrán próbálkozásokat.

Az utolsó félórára Németh Loretta is beállt, Zágor Bernadettet cserélte le a szövetségi kapitány. A 71. percben aztán szépíteni tudott az ukrán együttes. Az első beadási kísérlet még nem sikerült, a másodikból azonban Apanaschenko szép gólt lőtt (3–1). 

A góltól felélénkültek az ukránok és nem sokkal később Szőcs Rékának kellett nagyot mentenie lábbal. A hajrára Kocsán Petra is pályára léphetett, ő Fenyvesi Evelint váltotta.

A 82. percben aztán bajba kerültünk: a tizenhatos vonaláról középre passzolt labdából Khimich is eredményes volt, ezzel pedig egy gólra felzárkózott az ukrán csapat (3–2).

A 85. percben ismét Vágó Fanni jöhetett szabadrúgással, ezúttal azonban a kapu fölé szállt labdája. A 87. percben Pápai Emőke mögé érkezett egy kiugratást, amit a 18 éves játékosunk visszafelé passzolt Németh Lorettának, akinek középre lövésével ismét kétgólos előnybe kerültünk (4–2).

Az ukránok rögtön két gyors támadással reagáltak az újabb találatra, de Szőcs Réka résen volt a kapuban. Az utolsó percekben lejött Vágó Fanni, aki helyett Szakonyi Emese állt be.

A hosszabbítás alatt is mindent megtett csapatunk, hogy megtartsa a jó eredményt, amely sikerült is neki és végül 4–2-es győzelmet aratott."

NŐI VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ
Magyarország–Ukrajna 4–2
Gólszerzők: 
Vágó F. 4., 11., Zeller D 30., Németh L. 87., ill. Apanascsenko 71., Kimics 82.

A csoport állása:

(null)

(null)

 

FRISSÍTÉS:

SZERDA, 8.08:

9.40:

Legfrissebb híreink