Vb-selejtező: a Vidi egykori edzője irányítja a mieink ellenfelét

Megtisztelő feladat.

Forrás: molfehervarfc.hu

A portugál Paulo Sousa, a Videoton FC korábbi vezetőedzője lett a magyarokkal azonos világbajnoki selejtezőcsoportban szereplő lengyel labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A lengyel szövetség honlapjának csütörtöki beszámolója nem tartalmazza, mennyi időre szól az 50 éves szakvezető szerződése, az viszont kiderül belőle, hogy hat főből - portugál és spanyol edzőkből - álló szakmai stáb segíti majd a munkáját.
    
Paulo Sousa eddig a Queens Park Rangers, a Swansea City, a Leicester City, a Videoton FC, a Makkabi Tel-Aviv, az FC Basel, a Fiorentina, a kínai Tiencsin Csüancsien és a francia Girondins Bordeaux vezetőedzője volt. A székesfehérvári együttessel Ligakupát egyszer, magyar Szuperkupát kétszer nyert, illetve bejutott az Európa-liga csoportkörébe. Később izraeli és svájci bajnoki címet is szerzett csapataival.
    
"Megtisztelő, hogy a lengyel válogatott szövetségi kapitánya lehetek, büszke vagyok rá. Lengyelország a futball országa! Meggyőződésem, hogy a szurkolók lelkesedése és támogatása hitet ad számunkra" - mondta Paulo Sousa. Hozzátette, megfelelő mentalitás, fegyelmezettség, szervezettség és szemlélet szükséges a sikerhez.
    
Az előző szövetségi kapitány, Jerzy Brzeczek hétfőn távozott posztjáról.
    
A lengyel válogatott Magyarországgal, Angliával, Albániával, Andorrával és San Marinóval került egy csoportba a 2022-es katari világbajnokság európai selejtezőjének tavaly decemberi sorsolásán.

Legfrissebb híreink