nb1.hu

Vb: Ryan Mmaee közel a kerethez, döbbenet, mi fogadta Laidouniékat

Besic üzent a tunéziainak.

Hétfőn már beszámoltunk arról, hogy Amine Harit térdsérülést szenvedett, így változtathat a világbajnokságra készülő marokkói kereten Walid Regragui szövetségi kapitány.

Kedden érkezett a hír, hogy az utolsó pillanatban a francia Toulouse csatára, Zakaria Aboukhlal is megsérült. Őt az orvosok még vizsgálják, egyelőre nem tudni, hogy ott lehet-e Katarban, de amennyiben nem, úgy egybehangzó marokkói értesülések szerint a Ferencváros csatára, Ryan Mmaee vagy az al-Ain támadója, Soufiane Rahimi lehet a beugró – Harit sérülését tekintve akár mind a ketten reménykedhetnek.

A vb-keretből testvérével, Samyval együtt kimaradó Ryan Mmaee eddig 12 alkalommal szerepelt a nemzeti együttesben, ezeken 4 gólt szerzett. Marokkó az F-csoportban Horvátországgal, Kanadával és Belgiummal találkozik.

Mindeközben az biztos, hogy Aissa Laidouni képviseli az NB I-et, hiszen meghívót kapott a tunéziai keretbe. A bajnoki címvédő zöld-fehéreket legutóbb Muhamed Besic képviselte vb-n, aki most üzent Laidouninak – erről számolt be a fradi.hu, íme:

"November 20-án kezdetét veszi a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság. A 32 csapatos tornán a „D” jelű csoport mérkőzései lesznek a legérdekesebbek a Ferencváros szurkolói számára, hiszen Tunézia színeiben klubunkat fogja képviselni középpályásunk, Aissa Laidouni, aki sorrendben Dánia, Ausztrália és a vb-címvédő Franciaország ellen bizonyíthat.

Laidouni előtt legutóbb 2014-ben bosnyák középpályásunk, Muhamed Besic lépett pályára labdarúgó-világbajnokságon Fradi-játékosként, és a bosnyákok mindhárom csoportmérkőzésen kezdőként lépett pályára. Besic ekkor játékával felkeltette az angol első osztályban szereplő Everton figyelmét, majd a Middlesbrough, valamint a Sheffield United együttesében is megfordult, mielőtt 2021-ben visszatért volna a magyar fővárosba.

Labdarúgócsapatunk utolsó 2022-es, Honvéd elleni bajnokija után arra kértük Besicet, üzenjen vb-re készülő csapattársának":

@fradimedia Besic üzenete Laidouninak a világbajnokság kapcsán  #fradi #ftc #hajrafradi #fyp #fy #nekedbe #football #fraditok ♬ eredeti hang – FradiMedia

Laidouniéknak egyébként döbbenetes fogadtatásban volt részük a tunéziai szurkolók által Dohában:

Kapcsolódó hírek