Vaskó Tamás elől és hátul is aranyat ért a Békéscsabának

Felcsút – A Puskás Akadémia veszélytelen volt a vendég kapura.

Forrás: MTI

A Puskás Akadémia kezdte aktívabban a meccset, mégis a Békéscsaba szerezte meg a vezetést az első helyzetből. Fabio jobb oldali szabadrúgására Vaskó Tamás érkezett, aki közvetlen közelről a kapuba fejelt (0-1). Tíz perc múlva egyenlíthetett volna a felcsúti gárda, de Vaskó remek ütemben vetődött bele Castillion kísérletébe.

 

A következő negyedóra viszonylag eseménytelenül telt, Vukasin Polekszicsnek kellett lehúznia pár beadást, de komolyabb dolga nem akadt. A 40. percben ismét a Békéscsaba kapitánya volt a főszereplő. Egy gyorsan elvégzett pontrúgást követően Vaskó mentett utolsó emberként hatalmasat Márkvárt Dávid elől.

 

A második félidőben a Puskás Akadémia mindent feltett egy lapra. Robert Jarni kettőt is cserélt a szünetben, hogy frissítse csapatát, beküldte Nagy Zsoltot és Bacelic-Grgicet is, akik jól szálltak be a mérkőzésbe.

 

A felcsúti csapat szinte az egész második félidőt végigtámadta, azonban mindent elmond, hogy a vendégek kapusának, Vukasin Polekszicsnek egy bravúrt sem kellett bemutatni a mérkőzésen. Az utolsó pillanatban még egyenlíthetett volna a Puskás Akadémia, de Lopa veszélyes szabadrúgásába senki nem tudott belekotorni, így a labda elsuhant a kapu előtt.

 

A Békéscsaba ezzel a győzelemmel pontszámban beérte a Vasast és a Puskás Akadémiát is. Lehet, hogy a bajnok már megvan, de a kiesés elkerüléséért öldöklő harc lesz a folytatásban, és komoly izgalmak elé nézünk még Áprilisban.

 

Puskás Akadémia-Békéscsaba 0-1 (0-1).  A mérkőzés elő közvetítése a linkre kattintva olvasható!

Legfrissebb híreink