Vasas-ZTE: most nem a sziporkázás az elsődleges - reakció

Tíz év után találkoznak újra az élvonalban.

Forrás: vasas/Facebook

Az NB I 9. fordulójában a Vasas együttese, a Zalaegerszeget látja vendégül. A hazaiak egyedüli nyeretlen csapatként, öt ponttal az utolsó helyen állnak, míg riválisuk dupla annyi egységgel a hatodik helyről várják a mérkőzést. Kondás Elemérnek nem sikerült jól a bemutatkozás Angyalföldön, hiszen idegenben az Újpesttől kaptak ki. A ZTE is vereség után folytatja. Ricardo Moniz gárdája a Puskás Akadémia ellen kapott ki hazai környezetben, így mindkét csapatnak van oka javításra. Utolsó élvonalbeli találkozójuk 10 éve 3-2-es Vasas győzelemmel ért véget.

“Természetesen a kapu előtti szituációkat is gyakoroltuk az elmúlt hetekben, mind a támadók, mind a védők oldaláról. Idén öt meccsen megtörtént, hogy vezetést szereztünk, majd egy-egy hiba miatt nem tudtuk megtartani az előnyünket, ebből látszik mekkora jelentősége van, hogy ezekre a kritikus szituációkra fel legyünk készülve. Minden csapatrészben még felelősségteljesebben és koncentráltabban kell teljesíteni. Most nem az az elsődleges, hogy sziporkázzon a csapat és szemet gyönyörködtető játékkal rukkoljunk elő, hanem az a legfontosabb, hogy a nagyon nehezen megnyerhető egygólos meccseken is hozzuk végre a győzelmeket.Nem kezdtük jól a szezont, de a meccsek összképe alapján nem szabad kétségbe esnünk, mert pariba voltunk minden mérkőzésen.

Azt gondolom, hogy ha sikerül megszerezni az első győzelmünket, az az egész csapatot átlendítheti ezen a mélyponton, sőt egy-két győzelemmel négy vagy öt helyet is lehet ugrani ebben a sűrű mezőnyben. Ezzel párhuzamosan, akinek nem jön össze egy-két meccs, annak pedig könnyű visszaesni jó pár helyezést, így senki nincs biztonságban. Bízni kell magunkban és a befektetett munkában, ami remélem nemsokára megtérül” - mondta Radó András a Vasas támadója.

A mérkőzés 19.30-kor kezdődik. 
 

Legfrissebb híreink