Vasas: Megvan az önbizalmuk, bármikor talpra állnak

Budapest – A 22 éves Nagy Gergő remekül irányítja a védelmet.

Forrás: vasasfc.hu

A Vasas FC 15 mérkőzést követően 30 ponttal vezeti a tabellát, három egységgel megelőzve a Videotont, öttel a Ferencvárost. Az angyalföldiek nem csak a legtöbb pontot gyűjtötték, hanem a legkevesebb gólt is kapták.

 

Ebben komoly érdemei vannak a 22 éves Nagy Gergőnek, aki az 5. forduló óta védi a Vasas kapuját, miután a nyáron szerződtetett Vukasin Polekszics komoly sérülést szenvedett.

 

– Már huzamosabb ideje, az 5. forduló óta te állsz a kapunkban bajnokikon. Milyennek láttad te ezt a mostani ívet a Fradi-meccstől mostanáig?

– Megmondom őszintén, nem sorozatokban gondolkodom, csak mindig az előttem álló meccsre koncentrálok. Az nekem is egy nagyon nagy feladat volt, amikor a Plexi hirtelen megsérült, leginkább magamnak kellett megmutatnom, hogy tudok egy olyan szintet hozni, amivel eredményesek tudunk lenni – mondta Nagy Gergő a Vasas honlapjának. – A kapott gólok száma bár egy fontos statisztikai adat, de a legfontosabb természetesen, hogy meg tudjuk nyerni a meccseket. Rossz dolog két gólt kapni, mint most az Újpest, vagy korábban az MTK ellen. Az utóbbit meg tudtuk nyerni, a mostani találkozót sajnos nem. A lényeg viszont mindenképpen az, hogy csapatként minél több pontot szerezzünk.

 

– Térjünk akkor rá az Újpest elleni mérkőzésre! Sokadszorra láthattuk hogy a csapatban megvan az a hit és tartás, hogy kétszer is visszajöjjön hátrányból.

– Maximálisan megvan bennünk az, hogy ha hátrányba kerülünk, akkor szinte azonnal fel tudunk állni, megvan hozzá az önbizalmunk. Nem is kell szólni vagy motiválni a másikat. Az edző a félidőben abszolút nyugodt volt, elmondta, hogy mit tegyünk a második félidőben és akkor jönnek a gólok is. Ez sikerült megvalósítanunk. 1-2-es hátránynál is úgy éreztem, hogy pontot tudunk szerezni. Ez az erősségünk most, hogy ha nem is feltétlenül játsszuk életünk meccsét - mint ezúttal -, nem veszítjük el az eredményességbe vetett hitünket.

 

– A mérkőzés során végig esett az eső. Egy kapus tevékenységét mennyiben befolyásolja ez?

– Természetesen befolyásolja. Ezen a meccsen is volt egy-két olyan labda, ami felpattant előttem, ez nagyon kellemetlen. Teljesen más, ha nedves a pálya, például az oldalról bejövő lövéseknél. Majdnem olyan nehéz ezeket hárítani, mint a jól megcélzott lövéseket középről. Bár én jobban szeretem a vizes talajt, mert a labda jobban tapad rajta, de ezúttal a kecskeméti pálya megnehezítette a dolgomat, mint például a mérkőzés végi hibám során, amikor kicsúszott a labda kezemből, de szerencsére tudtam végül hárítani.

 

– Kéthetes bajnoki szünet következik, majd a Fradi elleni rangadó. Hogyan készültök erre a mérkőzésre, illetve mi a program a szünetben?

– Bár egyelőre még odébb van a mérkőzés, de arra fogunk mostantól készülni. Ugyanúgy, mint bármely másik ellenfél esetén. Egyik erősségünk szerintem éppen az, hogy a felkészülésünket nem befolyásolja túlzottan az ellenfél csapat helyezése a tabellán, vagy az, hogy hazai, esetleg idegenbeli mérkőzésünk lesz. Megvan a játékunk, azt akarjuk tovább fejleszteni. Ezt a stabilitást szerintem továbbra is tartanunk kell. Az én esetemben pedig azt, hogy ritkán kapjak két gólt.

Legfrissebb híreink