Vasas: még nem kell végleg elköszönni az FTC védőjétől

Másik klub is vinné, folyamatosan nőhet az értéke.

Forrás: Vasas FC

Tavaly nyáron került kölcsönbe egy évre a Vasashoz az FTC fiatal védője, Iyinbor Patrick, aki nevezve volt a Bajnokok Ligáj csoportkörére, de ott nem játszott, korábban a második csapatban szerepelt.

A középső védő eredetileg azért is kellett a Vasasnak, mert megfelelt a fiatal-szabálynak, de szinte egyből kezdőjátékos lett, majd fokozatosan a piros-kékek legbiztosabb játékosává nemesedett, teljesítményére még Gera Zoltán, az U21-es válogatott szövetségi edzője is felfigyelt.

Ma reggel viszont az nso.hu a következőket jelentette: „Úgy tudjuk, a Vasas szeretné végleg szerződtetni, de élő szerződés köti a Ferencvároshoz, és a zöld-fehérek szakmai stábja is kíváncsi rá, ezért jelen állás szerint az FTC-vel kezdheti meg a nyári felkészülést.”

A hír megjelenése után búcsúzkodni kezdtek a Vasas szurkolói a kiválóan és nagy alázattal teljesítő védőtől, pedig ezt egyelőre még nem kell megtenniük.

Először is, nem klubbejelentés történt, hanem sajtóinformációról van szó, ami feltételes és nem kijelentő módban íródott meg, ettől még persze nem zörög a haraszt, ha nem ütik.

 

Ráadásul a cikk nem azt állítja, hogy Ilynbor a Fradiban is marad, hanem azt, hogy az nso.hu információja szerint ott kezdheti el a felkészülést – ha minden igaz.

 

Ilynbor tehát tavaly is nevezve volt a BL-re, az FTC mégis kölcsönadta kicsit később, miután kialakult a játékoskerete, vagy legalábbis a közvetlen védelme.

És a jelek szerint most is hasonló menet vár a védőre. Ha valóban az FTC-vel kezdi el a felkészülést – az NB1.HU is úgy tudja, hogy a jelenlegi álláspontok szerint így lesz -, akkor lesz lehetősége bizonyítania, hogy az FTC keretében a helye, ahonnan több középső védő is távozik, a kérdés, igazol-e a helyükre a klubvezetés. 

Ha nem, akkor Iyinbor az FTC-ben maradhat, ellenkező esetben eladhatja vagy ismét kölcsönadhatja a Ferencváros.

Apró bökkenő a Vasas szempontjából, hogy az egyik vidéki NB I-es klub is szívesen vinné a védőt az információink szerint, mely gárda a bennmaradásért harcolt a nemrég véget ért bajnokságban.

A Transfermarkt tavaly októberben 75 ezer euróra taksálta a védő értékét, ez volt az első adat róla, az utolsó januári, azóta felment 100 ezer euróra.

Azóta végig játszott az első helyen végzett Vasasba, Gera Zoltán is behívta, így nagyjából már akár 200 ezer eurót is érhet jelenleg.
 

Legfrissebb híreink