Vasas: leigazolták a Honvéd alapemberét - reakció

Hivatalos bejelentés.

Forrás: vasasfc.hu

Az NB I-be bajnokként feljutó Vasas FC hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy leigazolták Hidi Patrikot a Budapest Honvéd együttesétől. 

ÍME, A VASAS BEJELENTÉSE:

“Hidi Patrik a Vasasban folytatja!

Jelentős NB I-es tapasztalattal bíró, rutinos középpályás érkezik a keretbe.
Hidi Patrik 2007-ben került a Budapest Honvéd együtteséhez, az azóta eltelt 15 év alatt összesen 281 NB I-es találkozón lépett pályára. A kispesti klubbal bajnoki címet és két alkalommal kupagyőzelmet ünnepelhetett.

Profi pályafutása során - két rövidebb megszakítással - mostanáig kizárólag a Honvédnál futballozott. A 2017-18-as idényben 14 mérkőzés erejéig a spanyol Real Oviedonál szerepelt, ahol azonnal gólpassszal mutatkozott be. 2019-ben a Jertisz Pavlodarnál játszott, a kazah csapatban alapembernek számított és teljesítménye alapján előfordult, hogy a forduló válogatottjába is bekerült. A korábbi utánpótlás-válogatott labdarúgó 2018-ban meghívót kapott a Kazahsztán és a Skócia elleni felkészülési mérkőzésekre készülő magyar válogatott bő keretébe is.

Hidi Patrik - amellett, hogy a Budapest Honvéd 2017-es bajnokcsapatának csapatkapitánya volt - a 281 kispesti bajnoki szerepléssel nem csupán a Honvéd jelenlegi keretének legtöbbet pályára lépő játékosaként jegyzik, de a klub örök ranglistáján is olyan labdarúgók között szerepel, mint - többek között - Bozsik József, Puskás Ferenc, Kozma Mihály vagy Tichy Lajos.
A 2020-21-es idényben az M4 Sport és a Magyar Labdarúgó Szövetség közös szavazásán a ZTE FC ellen lőtt bombagólja bekerült a szezon legszebb találatai közé.
A 31 esztendős középpályás 2025. június 30-ig tartó, három éves szerződést írt alá Angyalföldön.

Nagy Miklós, sportigazgató:
- A Honvéd korábbi bajnokcsapatának kapitánya elsősorban rutinjával, tapasztalatával, karakterével segítheti csapatunkat az élvonalban. Több poszton bevethető, sokoldalú, megbízható játékos, akire főként védekező középpályásként számítunk, mely többek között elősegítheti, hogy Berecz Zsombor egy sorral feljebb is szerephez juthasson, de érkezésével számos egyéb további taktikai variációs lehetőség is kínálkozik. Patrik teljesítményét hosszú ideje figyelemmel kísérem, nagyon jó mentalitású futballistának, igazi csapatembernek tartom. Biztos vagyok benne, hogy tapasztalatával, stabil játékával erőssége lehet a Vasasnak. Leigazolása illeszkedik abba a koncepcióba, melyet követünk, miszerint a játékospiacot körültekintően felmérve és alaposan elemezve igyekszünk a legjobb szabadon igazolhatóvá váló magyar játékosokat kedvező gazdasági feltételekkel megszerezni vetélytársaink elől. Patrik szerződése a Honvédnál fél év múlva járt volna le, így szabadon tárgyalhattunk és állapodhattunk meg vele, melynek köszönhetően szimbolikus átigazolási díj ellenében egyezhettünk meg korábbi klubjával a váltásról. 
Hidi Patrik:
- 2007-be kerültem a Honvédhoz, ezen kívül két évet voltam külföldön, ezért úgy éreztem, hogy környezetváltozásra van szükségem, főleg ennyi idő után. Szeretném megköszönni a Honvédnak az élményeket és azt, hogy partnerek voltak a klubváltásban. Most új csapatba és új környezetbe kerülök, mellyel egy hosszú korszak lezárult mögöttem. Szeretnék a Vasassal minél nagyobb sikereket elérni, legalább akkorákat, mint a Honvéddal, akár egyből egy kupagyőzelemmel. Minden edzésen és mérkőzésen szeretnék hozzátenni a csapat teljesítményéhez, hiszen nagyon erős a mostani 12 csapatos bajnokság. Már az elején pontokat kell gyűjteni és akkor végén nem lesz problémánk”.
 

Legfrissebb híreink