Vasas-Kövesd: Azurák Csaba és a repülő napszemüveg nyomában

Gólkirály érkezhet a távozott legjobb helyére.

Forrás:

Sokkal jobb meccsen lenni, mint bárhol máshol a világon, mert a pálya illata, a szabad ég, ismerősök, haverok, kollégák, és ami a legfontosabb, a szurkolók társasága sokkal fainabb, mint otthon unatkozni vagy bent lenni a munkahelyen és úgy csinálni, mint dolgozni.
 
Össze is jöttünk az említett elveknek is köszönhetően a ma délelőtti Vasas-Mezőkövesd mérkőzésen vagy 300-an, és mivel több csapat játékosai, vezetői és egyéb labdarúgásban dolgozó szakemberek is jelen voltak, egyből bombainfóval célozta meg mindenkit az nb1.hu-t, amint kiértünk az Illovszky Rudolf Stadion edzőpályájára. A sztori lényege annyi volt, hogy Azurák Csaba a Honvádhoz igazolt, ezt megírtuk elsőként/egyedüliként, pár órával később, hivatalos bejelentés formájában, a kispesti csapat is megerősítette.
 
A másik szenzációt maga Tóth László, a Mezőkövesd szakmai igazgatója szolgáltatta honlapunknak, mert elmondta, hogy a Kövesd és az NB I egyik legjobb támadója, Stefan Drazics Kínába igazol, és a másodosztályú Csangcsun Jatajnál folytatja pályafutását.
 
Két ilyen horderejű hír után még kíváncsibban vártuk, mire megy egymással az NB II-es bajnoki címet határozottan célként kitűző Vasas és az a Mezőkövesd, mely gárdát tavaly ilyenkor sokan biztos kiesőnek véltek, de aztán az egyik legmasszívabb, legtaktikusabb játékot bemutatva, összességében gond nélkül maradt bent az élvonalban, pláne Kuttor Attila vezetőedzővé történt kinevezése után. Persze tudjuk, hogy a matyóföldiek volt, hogy halálra izgulták magukat a szoros mezőny miatt, mi viszont egy pillanatig nem féltettük őket attól, hogy egy osztályba kerülnek mai ellenfelükkel.
 
És az igazság az, hogy a következő bajnoksággal kapcsolatban sem gondoljuk azt, hogy bajban lesz vagy lehet a Kövesd!
 

null

null

A meccs jó iramú volt, voltak szép és bosszantó jelenetek is, teljesen megérdemelten nyertek a vendégek, akik több góllal is győzhettek volna, ha az első félidőben nem teszik naggyá Ivan Radost, a piros-kékek kapusát. Persze a hazai hívek azt bizonygatták a meccs közben és után, hogy a világ egyik legjobbja kezdte el pár hete őrizni a kapujukat.
 
A matyóföldiek 3 gólját egy bizonyos Sidibe szerezte, aki próbajátékon szerepel a klubnál, de a már idézett Tóth László szerint egyáltalán nem biztos, hogy marad, mert az, hogy beadás után jókor volt jó helyen, még kevés ahhoz, hogy valaki a mellkasa fölött döngethesse magyar tétmeccseken a Mezőkövesd címerét.
 
A Vasasnak egyébként nemcsak az új stadionra, hanem az új, nagyméretű edzőpályára is szüksége volt, mert nonszensz, hogy egy hatszoros bajnok és négyszeres kupagyőztes csapatnak akkora méretű füves edzőpályája volt, mint egy teniszpálya, mert sem a nagy indításokat, sem a távoli kapura lövéseket nem lehetett rajta rendesen gyakorolni. Ász, szerva-röpte, meg a többi ütögetős finomság meg ugye nincs a fociban…
 
A „meccs” egyik üde jelenete volt az, amikor a már lecserélt kövesdi, Molnár Gábor lekevert egy baráti taslit volt társának, a szünetben a korlátra felülő, azaz a pályának háttal helyezkedő volt kövesdinek, a Kispestre igazolt Amadou Moutarinak, akinek a feje búbjára helyezett napszemüvege, az előbb felsoroltaknak köszönhetően, föld-levegő pályára került.
 
A felek között nem volt harag, mert a nyakleves tényleg baráti volt, arról meg nem szabad elfeledkezni, hogy a labdarúgás, főleg az öltözők (és amúgy a szurkolói szubkultúra) a zrikáról, az egrecíroztatásról, a baráti szívatásokról és ugratásokról szól elsősorban.
 
Mint ahogyan a mostani időszak meg a csúcsterhelésekről szól a nemzetközi kupában ki nem jutott NB I-es és a másodosztályú csapatoknak, mert egyszerre fejeződött be az előző bajnokság az új pedig azonos hétvégén kezdődik majd. 
 

null

null

A rajtig hátralévő időben a Vasasnak sokat kell javítania a védekező játékán (vagy taktikailag vagy igazolva védekezni tudó játékosokat), míg a Kövesdnek gólerős csatárra, csatárokra lenne még szüksége, mert a vendégek rengeteg helyzetet kihagytak.
 
Drazsics pótlására egyébként, mint azt a már kétszer idézett Tóth László elmondta, terveik szerint grúz gólkirály érkezik.
 
Vasas – Mezőkövesd 0-3
Vasas: Rados - Tóth D., Kovács M., Tóth B., Hajdú – Hinora (Medgyesi, 57.), Gál, (Kapornai 63.), Szatmári – Birtalan, Balajti (Tóth L, 62.), Szedlár
Cserék: Bősz, Kapornai, Medgyesi, Tóth L.
Mezőkövesd: Szappanos – Farkas, Szeles, Katanec, Vadnai – Bertus, Karnitskj, Molnár – Cseri, Nagy, Pekár
Cserék: Dombó, Eperjesi, Ryaszko, Iszlai, Vajda, Sidibe, Sajbán Miklós, Erős, Baráth, Sajbán Máté, Dragóner Filip
Gólszerzők: Nagy D., 21., Pekár 41., Sidibe 47.
 
EZT MONDTÁK AZ EDZŐK A KLUBHONLAPJAIKNAK
SZANYÓ KÁROLY (VASAS): "A Komárom és a Mezőkövesd ellen is azt kaptam, amit vártam. Ezen a héten csúcsterhelés alatt van a csapat, úgyhogy teljesen érthető, hogy fáradtabbak voltunk. Ilyenkor hiába tudja a fej, hogy mit kellene tenni, a test kevésbé engedelmeskedik. Ahogy haladunk előre az időben, úgy leszünk egyre jobbak. Szombaton újra két meccs vár ránk, ahol szintén két különböző csapattal lépünk pályára. Kisebb sérültjeink vannak, Viczián, Daróczi, valamint Szivacski nem léphetett pályára, de hamarosan ők is csatlakozhatnak hozzánk.
 
KUTTOR ATTILA (MEZŐKÖVESD): "Teljes mértékben elérte célját a felkészülési mérkőzés, amiért jöttünk, azt megkaptuk. Azokat a játékosokat, akiket ezen a napon pályára küldhettem, azok megkapták a játéklehetőséget. Folytatjuk a munkát, hiszen további edzőmeccsek várnak ránk a bajnoki rajtig, legközelebb szombaton."

Legfrissebb híreink