Vasas: Kondás Elemér félévet értékelt

Van, amit megjósolhatatlannak tart.

Forrás: vasasfc.hu

A 12., azaz utolsó helyen áll az NB I-ben a Vasas. Az angyalföldiek 16 forduló alatt 15 pontot gyűjtöttek, és annak ellenére sereghajtók, hogy Kuttor Attila helyét Kondás Elemér vette át a kispadon az őszi idény közben.

A vezetőedző a klubhonlapnak értékelte az utóbbi heteket, ebből idézünk.

"Nagy ambícióval vágtam neki annak a feladatnak, hogy a Vasas csapatát irányítsam. Tudtam, hogy vannak jó játékosok a keretben, de szerettem volna egy kicsit támadóbb felfogásúvá tenni a játékot. Ezt nem sikerült még teljes mértékben megvalósítani, nem lövünk még annyi gólt, mint amennyit szeretnénk. A lehetőségeink már többnyire megvannak, kevés olyan mérkőzés volt, ahol nem sikerült volna helyzetet kialakítanunk. Az eredmények még elmaradnak a várttól, a három győzelem mellett sajnos többször is vereséget szenvedtünk.

 

Bajnokság közben átvenni egy csapatot nem egyszerű feladat, hiszen kis léptekben lehet csak változtatni, mert jönnek sorban a mérkőzések és az eredményeket hozni kell. Most lesz egy hosszabb felkészülés, ezt úgy próbáljuk felépíteni, hogy a szezon közbeni hiányosságainkat korrigáljuk. Erős csapatokkal szeretnénk edzőmeccseket játszani, melyek során a védekezéstől a támadásig mindent át kell vennünk. Erre lesz elegendő idő, és remélem mindent sikerül megvalósítani, amit elterveztünk."

S hogy lehetnek-e kiesési gondok tavasszal?

"Előre megjósolhatatlan, hogyan fog kinézni a tabella a végjáték során, de a tapasztalat azt mutatja, hogy van három-négy csapat, akik a dobogóért játszanak, mindenki másnak pedig a kiesés elkerülése a cél. Látjuk azt, hogy egymást után két-három győzelemmel megközelíthető a dobogó, de ugyanennyi vereséggel gyorsan a kieső zónába lehet kerülni. Tavasszal arra kell törekednünk, hogy stabil formát tudjunk mutatni azzal a céllal, hogy bennmaradjunk az első osztályban. Ehhez viszont szükség lesz arra, hogy folyamatosan jó teljesítményt hozzunk, egymás után több mérkőzést is meg tudjunk nyerni."

A Vasas január végén a Ferencváros vendégeként folytatja majd a bajnokságot.

Legfrissebb híreink