Vasas: Kispesten és Újpesten is hazai pályát teremtenek

Budapest – Nem jelent majd gondot „albérletben” játszani.

Forrás: vasasfc.hu

Az OTP Bank Liga 14. fordulójában az éllovas Vasas 1-1-es döntetlent játszott a Videotonnal az Illovszky Rudolf Stadion búcsúztatómérkőzésén. Az angyalföldi csapat védelme jócskán meg lett dolgoztatva az összecsapáson, erről beszélt a klub honlapjának a német védő, Felix Burmeister. Elmondta, hogy óriási élményt nyújtott a szurkolók által teremtett hangulat, és kitért arra is, hogy milyen lesz „albérletben” futballozni.

 

– Továbbra is vezetitek a tabellát, négy ponttal az FTC és öt ponttal a Videoton előtt. Hogyan értékeled a mérkőzést?

– Bosszantó dolog, hogy 89 percig vezetünk, aztán a Videoton az utolsó lehetőségéből, egy szabadrúgásból gólt szerez. Pedig a kiindulási alap, a vezetésünk megszerzése után megvolt arra, hogy megnyerjük a mérkőzést. Ettől függetlenül pontot szereztünk, és ez a legfontosabb. Így a Videoton elleni eddigi két mérkőzésünkön a megszerezhető 6-ból 4-et megtartottunk, míg egyik legnagyobb riválisunknak meg kell elégednie az 1 ponttal.

 

– Két különböző félidőt láthattunk. Az elsőben támadóbb volt a Vasas, a másodikban pedig mintha a kontrákra állt volna át. Mi lehetett ennek az oka?

– Ez szerintem a játék alakulásából adódott. Az első félidőben mi irányítottuk a mérkőzést és jobbak voltunk a Videotonnál, így jogosan szereztük meg a vezetést. A második félidőben hátrébb vontuk a védekezésünket, ami a helyzetünkben, vezetésünk birtokában nem volt meglepő, hiszen a Videotonnak kellett az eredmény után mennie, nekik kellett többet jönniük. Amit talán hiányoltam a második félidőben, az a labdabirtoklásunk, és helyzeteink, elsősorban a kontratámadásaink kihasználása. Nagy baj azonban nincs, ilyen a foci.

 

– Mit szóltál a stadionbeli hangulathoz? Mennyire lehetett ezt a pályán érzékelni?

– Természetesen, ezt az elejétől fogva érezni lehetett. Nagyobb öröm sok néző előtt játszani. Úgy érzem, a szurkolóknak tetszett is, amit láttak, a körítéssel együtt. Jó mérkőzés volt, méltó az alkalomhoz. Remélem, minél többen vissza fognak jönni a későbbiekben is.

 

– A következő időszakban máshol fogjátok a hazai meccseinket játszani. Mi a véleményed, ez befolyásolhatja a teljesítményeteket?

– Ez az idegen, vagy semleges helyszínen lévő „hazai pálya” azért Magyarországon a legtöbb élvonalbeli csapatot már érintette vagy éppen érinti. Szerintem nagyjából mindegy, hogy hol fogunk játszani. Meggyőződésem, hogy a szurkolóink a két pesti helyszínre, Kispestre és Újpestre is szép számmal eljönnek majd és támogatni fognak minket. Ez fontos. Az pedig természetes folyamata az életnek, hogy időnként egy régi stadiont elbontanak és épül helyette egy új. Utóbbinak pedig minden Vasas-családtag örül majd.

Legfrissebb híreink