Vasas-Fehérvár: "kemény mérkőzés volt'

Nem látszódott, hogy ki NB I-es és ki NB II-es.

Forrás: molfehervar.hu

A szombati Vasas-MOL Fehérvár edzőmérkőzés (1-2) után a két vezetőedző értékelte a látottakat a molfehervarfc.hu-nak.

Marko Nikolics (Fehérvár): „Egy kemény mérkőzést tudtunk játszani a válogatott szünetben, ahol elégedett voltam azzal, amit a fiatal játékosoktól láttam. Mindig fontos az ilyen találkozóknál az is, hogy nem sérült meg senki, a jövő héttől pedig a válogatott játékosokkal kiegészülve készülünk majd a Mezőkövesd elleni bajnokira.”

Szanyó Károly (Vasas): „Úgy gondolom, hogy nem látszódott a pályán az, hogy ki az első-, és ki a másodosztályú csapat. Rúgtunk egy gólt, lőttünk három kapufát, úgy éreztem, hogy végig dominálni tudtunk a találkozón. Amit szerettünk volna, azt megvalósítottuk. Nem kell túlértékelni ezt a teljesítményt, de ha ilyen dolgokat kapok vissza a srácoktól, annak majd az NB II-es mérkőzéseken is meglesz az eredménye.”

Előzmények:

A találkozón szűk tizenhárom perc alatt három gól esett, a 100 néző tehát izgalmas kezdést láthatott - és mint később kiderült, ezek a találatok alakították a végeredményt is, hisz bár mindkét félnek megvoltak az adott lehetőségei a hajrában, többször már nem zördült a háló. Az NB I listavezetője cserélés nélkül játszotta végig az összecsapást, míg a hazaiaknál több fiatal is lehetőséget kapott. 

A gólok története: 

2. perc: Szatmári 21 méterről lövésre szánta el magát, a labda a bal oldali lécen csattant, majd visszapattant mezőnybe. Kovács elvetődött, így a kapu üresen tátongott, Szedlár csukafejessel talált be.

6. perc: Major indított egy kontrát Nego labdaszerzése után, Milanov rávezette a védelemre, majd Bamgboyéhoz játszott. A nigériai támadó higgadtan átverte Vicziánt és ballal a rövidbe bombázott.

13. perc: Fordítás! Funsho egy indításnál harciasan megakadályozta Lakatos szerelési kísérletét, majd tökéletesen passzolt középre Petrjakhoz, aki 11 méterről, kapásból bombázott a léc alá.

Felkészülési mérkőzés

Vasas - MOL Fehérvár FC 1-2 (Szedlár 2., ill. Bamgboye 5., Petrjak 12.)

Vasas: Bősz - Terbe (Medgyesi, 85.), Szivacski, Viczián (Vékony, a szünetben), Hajdú, Lakatos - Kovács M. (Rétyi, 85.), Szatmári (Köböl, 72.), Kleisz (Daróczi, 62.) - Szedlár (Tóth L., 72.), Király B. (Torghelle, 62.).

Fehérvár: Kovács D. - Nego, Tamás O., Elek, Major M. - Bamgboye, Hadzic, Pantics, Milanov - Petrjak, Zsóri.

Legfrissebb híreink