Vasas: ahogy a sportigazgató ígérte: eldőlt a közönségkedvenc sorsa

Hivatalos bejelentés.

Forrás:

Nagy Miklós, a Vasas sportigazgatója, az NB1.HU-NAK május 28-án adott interjújában beszélt arról a kérdésünkre válaszolva, hogy mi lehet az angyalföldi közönségkedvenc sorsa:

„Vida Máté hatalmas kedvenc Angyalföldön, viszont lejár a szerződése.
Van egy opciója a klubnak, amivel kapcsolatban hamarosan bejelentés várható. Részben szakmai, részben stratégiai döntés lesz. Nem vagyok könnyű helyzetben, mert keveset játszott sérülés, majd betegség miatt, decemberben tíz percet volt a pályán az Ajka ellen, huszonkettőt április végén a Tiszakécske ellen, így azok alapján kell döntenem, amiket láttam az edzéseken. Viszont azt gondolom, hogy válogatott képességű futballista, saját nevelés, így stratégiailag más a megítélése, más szemüvegen keresztül figyelem a teljesítményét és a hozzáállását. De hamarosan eldől a sorsa...”

ÍME, A VASAS MAI BEJELENTÉSE:

„Saját nevelésű, válogatott középpályásunk új szerződése 2025. június 30-ig szól.

Vida Máté 2007-ben, 11 esztendősen került a Vasas Kubala Akadémiára, ahol mindvégig korosztályos csapatai meghatározó tagja volt. Hat évvel később aláírta élete első profi szerződését, majd a következő szezonban be is mutatkozott a Vasas FC-ben. Már akkor felkeltette a nemzetközi szakma figyelmét, többek között a holland élvonalbeli SBV Vitesse együttese is élénken érdeklődött iránta. Máté ekkor még maradt Angyalföldön, majd 2015-ben NB II-es bajnoki címet és feljutást ünnepelhetett klubunk játékosaként. Annak ellenére, hogy térdsérüléssel bajlódott és vakbélműtéten esett át, a Vasas felnőtt csapatának alapemberévé vált, tagja volt a 2017-ben bronzérmes helyen végző NB I-es keretnek. 140 piros-kék mezben lejátszott felnőtt tétmérkőzést követően 2018 nyarától a DAC 1904 csapatánál folytatta pályafutását. Kihagyhatatlan játékossá vált a szlovák élvonalbeli együttesben is, azonban a hatszoros válogatott védekező középpályás 2020 júniusában elülső keresztszalag-szakadást szenvedett. Máté sérülését követően már nem lépett pályára a DAC keretében, rehabilitációja sokáig elhúzódott. A játékost nem csupán a Vasas család zárta szívébe évekkel ezelőtt, de a dunaszerdahelyi stadion is vastapssal búcsúztatta.

Máté a DAC-tól történt távozása után tavaly nyáron visszatért klubunkhoz, ahol a mögöttünk hagyott szezonban csupán két bajnoki mérkőzésen tudott pályára lépni. Hosszú ideig vírusos mononukleózissal küzdött, valamint kisebb sérülés és betegség is hátráltatta az előző idényben, ezért a vártnál több időbe telt, hogy újra felépítse magát. Az elmúlt fél évben már részt vett a csapatszintű edzéseken és panaszmentesen készült a kerettel, illetve a nyári felkészülést is teljes erőbedobással kezdte meg és pályára lépett a Kisvárda és a MFK Zemplín Michalovce elleni edzőmérkőzéseken is.

Bár Máté szerződése idén június 30-án járt volna le, a Vasas – megbecsülve saját nevelésű labdarúgóját – 2025. június 30-ig meghosszabbította a játékos szerződését.

Nagy Miklós, sportigazgató:
- Vida Máté szerződése a holnapi nappal lejár, azonban lehívható opció állt rendelkezésünkre a hosszabbítást illetően. Nehéz helyzetbe kerültem a döntésnél, hiszen az elmúlt egy évben mindössze 32 percet játszott bajnoki mérkőzéseken, így szinte kizárólag az edzéseken nyújtott teljesítményére lehetett alapozni. Máté a Vasas saját nevelésű játékosa, komoly értéke klubunknak, ezért további 3 évre meghosszabbítottuk szerződését, melybe korábbi sérülésének esetleges kiújulására vonatkozó garanciákat is beépítettünk.

Vida Máté:
- Nagyon boldog vagyok, hogy három évre tudtam hosszabbítani a klubbal, mert ez azt mutatja, hogy hosszú távon terveznek velem. Ebben nagyon nagy szerepe volt Nagy Miklós sportigazgatónak, aki folyamatosan támogatott az elmúlt időszakban. Nem szeretnék megfeledkezni a szurkolókról sem, hiszen folyamatosan érdeklődtek és vártak vissza, mindvégig éreztem a szeretetüket. Mindent bele fogok adni, hogy újra a Vasas segítségére legyek, éppen úgy, mint évekkel ezelőtt, és akkor a régi Vida Mátét láthatja majd a publikum.”

FRISSÍTÉS:

CSÜTÖRTÖK, 9.09:

Újabb szerződéshosszabbítást jelentett be a Vasas, részletek itt.

Legfrissebb híreink