Várda-Kövesd: Bódog visszaszólt a bírónak - ELŐZETES

Kuttor dolgát eltiltások nehezítik.

Forrás: kisvardafc.hu

Ezen a héten két tétmeccs vár mindegyik csapatra, a 28. forduló a Kisvárda és a Mezőkövesd találkozója indítja útjára.

A Kisvárda helyzete nem könnyű. A csapat tabellán elfoglalt helyezése alapján azt gondolhatná az ember, hogy nem fenyegeti közvetlenül a kiesés réme, azonban, ha megnézzük a pontokat, akkor látható, hogy csak 3 pont az előnye a kieső helyen álló Debrecennel szemben. Az előző fordulóban Videoton vendégeként vereséget szenvedett a szabolcsi klub, most egy újabb dobogóssal találkozik. Nem vár egyszerű feladat Bódogékra, akiknek minden pontot meg kell becsülniük, ha jövőre is a legmagasabb osztályban szeretnének szerepelni.

A Kisvárda trénere így nyilatkozott a meccs előtt:

,,Veszítettünk ugyan Fehérváron, de ebből a vereségből is lehet erőt meríteni, mert az ott mutatott játék a mezőny többi csapata ellen elég lehet a sikerhez. A Vidi persze erősebb, jobb lehetőségekkel is bír, valamint megkapta azt a kis segítséget is, ami elég volt számára a győzelemhez. Hogy nyomás lenne a csapaton? Dehogy van! Ez a játék azért van, hogy szórakoztassuk a nézőket, nyomást legfeljebb én rakok rájuk, de emiatt nem fogunk görcsösebben játszani. Ilyenkor megszokott, hogy mindenki menekül, az alsóház mezőnye motiváltabb. Ezt a meccset nem azért kell megnyernünk, mert az alsóházból szinte mindenki győzött az előző fordulóban, hanem mert jó állapotban és formában vagyunk. Jó érzések vannak bennem a meccs előtt."

 

Kiesési rangadó Újpesten, bombaformában lévő Fradit fogad a Paks - ELŐZETES - NB1.hu

 

 

A Mezőkövesd mostanában mintha kisiklott volna, sorozatban 3 vereséget könyvelhetett el a csapat. Először a DVTK vendégeként kaptak ki Kuttorék, majd ezt követte a Honvéd elleni zakó a Magyar Kupa döntőjében, míg legutóbb a Paks ellen szenvedtek vereséget. Az előző forduló szerencsésen alakul a kövesdiek számára, hiszen nem tudott nyerni egyik üldözőjük sem. Egyaránt kikapott a DVTK és a Puskás Akadémia, így továbbra is 5 pont a Mezőkövesd előnye a harmadik helyért folytatott csatában. Azonban nem dőlhet hátra a csapat, nem lefutott még a bajnokság, pontra/pontokra van szüksége ahhoz, hogy a következő szezonban az Európa-ligában tudjon szerepelni.

Kuttor Attila így nyilatkozott a találkozót megelőzően:

,,Szombaton a Paks ellen játszottunk, a mérkőzésen megvoltak a lehetőségeink ahhoz, hogy nyerjünk, de két kontra megpecsételte a sorsunkat. A saját játékunkat játszottuk ezúttal is, de sajnos semmilyen helyzetből nem tudtunk betalálni. Most ilyen periódusban vagyunk, azért dolgozunk, hogy ez minél előbb megforduljon. Nem vagyunk könnyű helyzetben, hiszen a legutóbbi három tétmérkőzést elveszítettük, kedden nagyon szeretnénk megszakítani ezt a rossz szériát. Helyzetünket nehezíti, hogy Pillárra és Bereczre sem számíthatunk eltiltás miatt, ettől függetlenül a győzelem megszerzésének reményében lépünk majd pályára Kisvárdán. Ellenfelünk a 7. helyen áll a bajnokságban, masszív középcsapatnak számít, keretét minőségi játékosok alkotják, nem lesz könnyű dolgunk ellenük. Hétvégén ugyan vereséget szenvedtek a MOL Fehérvártól, de azt megelőzően 4 találkozóból hármat is megnyertek. Ami minket illet, továbbra is a saját stílusunkban igyekszünk futballozni, bízom benne, hogy ez győzelemmel párosul majd. A siker nemcsak a három pont miatt, önbizalom szempontjából is fontos lenne számunkra."

OTP Bank Liga, 28. forduló:

kedd:
Kisvárda Master Good-Mezőkövesd Zsóry FC 16.55

A tabella a linkre kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink