Várda-Fradi: már üzentek egymásnak a brazil légiósok

Köszönetnyilvánítás is volt.

Forrás: Kisvárda FC

Kisvárdai pályafutása hetedik gólját szerezte szerdán Sassá, aki az 58. percben elért találatával másodszor is megszerezte a vezetést a Kisvárdának a MOL Fehérvár FC ellen, és mivel a 2–1-es eredmény már nem változott, a gólja tulajdonképpen győztes találatnak tekinthető - írta a Kisvárda honlapja.

„Ennél szebb születésnapom nem is lehetne, nyertünk, gólt szereztem és gólpasszt is adtam – mondta a csütörtöki edzést megelőzően Sassá. – Hála Istennek minden jól alakult.”

FTC: Két válogatott élére hívták Rebrovot - NB1.hu

 

Sassá valamiért nagyon szereti azt a kaput, ahova most is betalált, eddigi hét, kisvárdai színekben elért góljából ötöt lőtt oda, a másik kettőt idegenben, Diósgyőr és a Honvéd ellen érte el. Van ott valamiféle mágnes, ami vonzza a találatait?

„Ezen már én is gondolkodtam, hogy így alakult, meglehet csak véletlen jelenségről van szó, mindenesetre igyekszem majd felavatni a másik oldali kaput is. Csak a szurkolóink hiányoztak most is, közösen még jobban meg tudtuk volna ünnepelni a szerdai győztes találatot, mondjuk úgy, mint júniusban a Puskás Akadémia ellen. De nincs gond, addig míg bármelyik kaput is beveszem, nagy baj sem engem, sem a csapatot nem érhet” – vélekedett Sassá.

Fradi vagy Soroksár: eldőlni látszik a góllövő magyar tehetség sorsa - NB1.hu

 

Az első gól előtti szituációban pedig azt is megtehette volna a brazil mókamester, hogy kiengedi a labdát az alapvonalon túlra, és akkor szöglettel jöhetett volna a Kisvárda. Ehelyett...

„...ez fel sem merült bennem, mert a tizenhatoson belül voltunk, ott pedig mindig veszélyes, ha megjátsszuk a labdát – utalt a gólpasszára Sassá. – Sikerült is Szlobodan Szimovics elé tálalnom, aki nem hibázta el a helyzetet. Nehéz időszakon vagyunk túl, sokáig gólképtelennek bizonyult a csapat, hat meccsen csak egyszer találtunk be. Ez a támadójátékunk kritikája is volt egyben. A Ferencváros és a Fehérvár más kategóriát képvisel ebben a bajnokságban, de ha utóbbi ellen gólokat szereztünk és nyertünk is, akkor nincs félnivalónk a többi mérkőzéstől sem. Csak bíznunk kell magunkban!”

Véleményt mondott a Fradi debütáló légiósa az NB I-ről - NB1.hu

 

A Magyarországon futballozó brazilok nagyon összetartóak, Sassá a Ferencvárosban játszó honfitársaival, Isaellel és korábbi csapattársával, Somáliával is nagyokat szokott mókázni a meccsek előtt.

„Gyakran beszélünk egymással, és amellett, hogy gratuláltak a szerdai győzelmünkhöz, amit meg is köszöntek egyben, azért azt is megüzenték, hogy óvatosak legyünk, mert szükségük van a három pontra. Figyelmeztettem őket, hogy nekünk is!” – utalt arra, hogy nem feltartott kézzel lépnek majd pályára.

Az FTC-Kisvárda szombaton 17.30-kor kezdődik.

 

 

Legfrissebb híreink