Válogatottal találkozott a Loki, stadionavatót játszott az FTC - összefoglalók

Bombagólt lőtt a Kisvárda játékosa.

Forrás: dvsc.hu

A válogatott szünet alatt sem lazsálnak az NB I-es csapatok. A Fradi Topolyán játszott stadionavató meccset, a DVSC a katari U23-as válogatottal találkozott, míg a Kisvárda a Verezs Rivnye fogadta. Cikkünkben összegyűjtöttük a mérkőzések összefoglalóit.

Kisvárda-Verezs Rivnye 2-1

A Kisvárda beszámolója:

"A második percben Ötvös Bence, a harmadikban Nagy Mihály Krisztián, Ötvös és Driton Camaj is bevehette volna a pénteki edzőmeccspartner Verezs Rivnye kapuját, de kimaradtak az ordító helyzetek. Ukrán élvonalbeli ellenfelünk kapuját az az Artem Kicsak védte, aki megfordult az MTK-ben is, szinte napra pontosan három évvel ezelőtt, 2018. szeptember 1-jén az ő kapujába helyeztük el az első NB I-es győzelmünket érő gólunkat.

A kilencedik percben végre kapuralövéssel fejeztünk be egy akciót, Camaj lövését Kicsak balra vetődve védte. Nem volt szükség negyedórára sem a vezető gólunkhoz, Hej Viktor irtózatosan eltalálta a labdát 20 méterről, amely a lécről vágódott a gólvonal mögé, 1–0. Kár, hogy kiállítás miatt eltiltott játékosunk ugyanezt nem vezetheti elő a jövő héten, a Puskás Akadémia elleni bajnokin. Túl a 21. percen, Artem Odincovnak is be kellett mutatni egy védést, miután kipiszkálta a léc alól a labdát az oldalról kapura küldött szabadrúgást követően. Fél órához közeledve szemre is tetszetős hazai akció futott végig a pályán, ám Matheus Leoni baloldali beadását kivágták a kapu torkából. A 37. percben egy ukrán ellentámadás végén Timofjenko 20 méteres lövése után tolta vetődve oldalra a labdát Odincov.

A 42. percben Lucas indítása után röviden fejelték haza a labdát, Leoni lecsapott a lehetőségre, és tíz méterről ballal a kapu bal oldalába lőtte a labdát, 2–0.

A második félidő első eseményeként Jasir Asani tört be a bal oldalon a tizenhatoson belülre, középre gurítása után Nagy Mihály Krisztián nem jutott el lövésig. A kapu azonban nem szabadult fel, Lucas lövését vágta ki a kapu torkából Mahniev. A 63. percben büntetőhöz jutottak a vendégek, miután Melnik buktatta Szoldatot. Timofjenko a jobb alsó sarokba lőtt a tizenegyesből, 2–1.

Két perc múlva Asani visszaállíthatta volna a kétgólos különbséget, de 17 méterről fölé lőtt. A 69. percben ismét Asani elé került a labda, de ötméteres lövését Kicsak védte. Tíz perccel a vége előtt Herdi Prengának kellett a kapu torkából menteni a veszélyes jobboldali beadás után. A 85. percben Lucas baloldali szöglete okozott veszélyt, de az eredmény már nem változott, nyertünk 2–1-re."

ELŐKÉSZÜLETI MÉRKŐZÉS
Kisvárda Master Good–Verezs Rivnye (ukrán) 2–1 (2–0)
Várkerti Stadion, 200 néző, v.:
Takács J.
KISVÁRDA: Odincov – Hej (Peteleu), Kravcsenko (Csirkovics), Rubus (Prenga), Leoni (Melnik) – Lucas, Karabeljov (Zlicsics) – Asani, Ötvös, Nagy M. K. (Mesanovic) – Camaj (Gosztonyi)
RIVNYE: Kicsak – Mahniev, Mirosnik, Panasenko, Petko, Timofjenko, Poliuah, Dahnovszkij, Szerhilau, Szoldat, Oleksztievec. Csereként bevethető volt: Kohut, Huk, Sjaharenko, Nemcsaninov, Dasics, Kloc, Huherov, Paszics, Barabas, Szmitjuh
Gól: Hej, Leoni, illetve Timofjenko (11-esből)

DVSC-Katar U23 1-0

A dvsc.hu összefoglalója:

"A magyar válogatott világbajnoki selejtezői miatt nem rendeznek bajnoki fordulót a hétvégén, de így sem maradtunk meccs nélkül, ugyanis Katar U23-as válogatottja ellen játszottunk felkészülési mérkőzést péntek délután a DVSC Labdarúgó Akadémián.

A Loki kezdőcsapatában többnyire olyan labdarúgók kaptak lehetőséget, akiknek bajnoki meccseken kevesebb szerep jut. Nagy iramban indult az összecsapás, és az első helyzetre sem kellett sokat várni, a 8. percben Korhut jobblábas beadása után Sós fejesét ütötte ki a léc alól a katari kapus. A szögletet Soltész tekerte középre, Tischler pedig zavartalanul fejelhetett, ám a bombaerős próbálkozás a kapu felett hagyta el a pályát. A parázs hangulatú találkozón a vendégek előtt is volt egy komoly lehetőség, a 35. percben egy védelmi hiba után Deslandes mentett ziccerben szögletre.

A szünetben hármat cserélt a Huszti-Toldi edzőpáros, Bévárdi Zsombor, Ferenczi János és Ugrai Roland is beállt. Felélénkült a játékunk, a 48. percben előbb Ugrai, majd Ferenczi veszélyeztetett. Az 51. percben Ugrai büntetőjével megszereztük a vezetést, miután Soltészt buktatták a tizenhatoson belül. A Lokiban több saját nevelésű tehetséges fiatal is pályára lépett, Sipos Szabolcs végigjátszotta a kilencven percet, míg Maruscsák Jan és Lénárt Gábor csereként állt be.

A második félidőben mind a két csapat előtt több nagy lehetőség is adódott, de újabb gól már nem született, a Loki 1-0-ra megnyerte a Katar U23-as válogatottja elleni felkészülési találkozót."

DVSC – Katar U23 1–0 (0-0)
DVSC:
Gróf – Sipos, Nikolic, Deslandes (Bévárdi, 46.), Korhut (Ferenczi, 45.) – Babunski (Lénárt, 70.), Gyönyörű – Pintér, Soltész, Sós (Ugrai, 46.) – Tischler (Maruscsák, 65.)  
Gól: Ugrai (50.)

Topolya-FTC 2-1

A fradi.hu beszámolója:

Magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk a szerb élvonalban szereplő Topolya vendégeként lépett pályára pénteken, az új TSC Aréna avatóján. Az ünnepélyes stadionavatón Peter Stöger vezetőedző több válogatott játékosát is nélkülözni kényszerült, végül az osztrák tréner a Szécsi – Cubra, Könczey, S. Mmaee, Leandro, Cabraja – Somália, Vécsei, Nagy O. – Jones, Tokmac tizenegyet küldte a pályára.

I. félidő

A második percben Zyen Jones indult meg a jobb oldalon, majd Somáliát kereste a labdával, de a hazai védelem tisztázott. Két perccel később egy labdaszerzést követően Tokmac Nguen ugratta ki Jonest, aki egy mozdulattal megtolta a labdát védője mellett, majd szemtől szemben lőhetett, de a kapus nagy bravúrral védett.

A hatodik percben a Topolya is veszélyeztetett, de az éles szögből leadott lövést Szécsi Gergő könnyedén hárította. Négy perccel később ismét a hazaiak kerültek helyzetbe, de a baloldalról visszakészített labdára Könczey reagált a leggyorsabban. Negyed óra játék után ismét a bal szélen jött el a Topolya, Jug Stanojev pedig a kirobbanó Szécsi mellett a kapuba lőtt (1-0).

A 29. percben Tokmac kapott remek passzt, majd egy igazítás után célba vette a hosszú alsó sarkot, de lövése mellé ment, ráadásul a partjelző közben mutatta, hogy norvég támadónk lesen volt. Három perccel az első félidő vége előtt Cabraja indult meg a balszélen, majd külsővel lőtt, de nem találta el a kaput.

II. félidő

A szünetben egyet változtattunk: Szécsi Gergő helyét a 17 éves Mergl Szabolcs vette át a kapuban.

Az 52. percben egy szép beindulást követően kerülhetett volna helyzetbe a Topolya, de Mergl remekül mozdult ki a kapujából, és még a lövés előtt összeszedte a labdát.

Öt perccel később jól mozgott be Tokmac az üres területbe, egy visszahúzós csellel ugyan megverte védőjét, de az egyik visszatérő topolyai hátvéd mentett. A 62. percben Peter Stöger cserélt: Cabraja helyett Vida Kristóf érkezett.

Egy perccel később Cubra indult baloldalon, majd a középen érkező Somáliát kereste, de a hazai védelem szögletre tisztázott, így maradt az egygólos hazai vezetés. A 69. percben ígéretes helyről lőhettünk szabadrúgást. Vécsei állt oda, de a lövése a keresztlécet találta el. Hamarosan távolról próbálkozott a Topolya, de Mergl egy szenzációs mozdulattal fölé tolta a labdát.

A 77. percben egy szöglet után Vécsei fordult rá a felpörgő a labdára, de a kapus leért az alsó sarokba tartó lövésre. Hét perccel a rendes játékidő vége előtt Vida kapott remek indítást, a tizenhatoson belül pedig csak szabálytalanul tudták megállítani, büntetőt lőhettünk. Ahogy a szabadrúgásnál, úgy ekkor is Vécsei Bálint volt az ítéletvégrehajtó, aki higgadtan lőtt a bal felsőbe (1-1).

A hajrában Könczey Márk 15 méterről eleresztett lövése révén a Ferencváros előtt adódott lehetőség, mégis a vendéglátó szerezte meg a győztes gólt - Ifet Djakovac bő 20 méterről volt eredményes a hosszabbításban, így kialakítva a 2-1-es végeredményt.

Topolyai SC (szerbiai)–Ferencváros 2–1 (1–0)
Topolya, Városi Stadion, 4000 néző. V
: N. Szimovics
TSC: N.  Filipovics (Jorgics, a szünetben) – Sztojkovics (Marszenics, 79.), Antonics, Calusic (B. Varga, 11.) – Sztanojev (Milicsevics, 45.), N. Petrovics, (Sztoiljkovics, 67.), Tomanovics (Sz. Szantracs, a szünetben), Bocskay (Csákány, 79.), Banjac (Susnjar, 79., Svilar, 88.) – Zec (Dakovac, a szünetben), Sz. Vukics (Ratkov, 66.). Vezetőedző: Mladen Krsztajics
FTC: Szécsi G. (Mergl, a szünetben) – Könczey, Cubra (Orosz Ma., 82.), S. Mmaee (Arday, 82.), Cabraja (Vida Kristóf, 62.) – Leandro, Somália (Nicolo Mazzonetto, 82.), Vécsei – Nagy Ol., Nguen (Gera Zalán, 82.), Z. Jones. Vezetőedző: Peter Stöger
Gólszerző: Djakovac (90+1.), Sztanojev (15.) , ill. Vécsei (83. – 11-esből)
Kiállítva: Szantracs (81.)
 

Legfrissebb híreink