Válogatott: újabb nagy sikert értek el Szoboszlaiék

A későbbiekben is profitál a nemzeti csapat az NL-sikerből.

Forrás: mlsz.hu

Azzal, hogy a magyar válogatott óriási győzelmet ért el Lipcsében, nem csak a Nemzetek Ligájában számít, hanem a soron következő 2024-es Eb-selejtezőben is. Szoboszlai Dominikék ugyanis elképesztő teljesítményüknek köszönhetően, az első kalapból várhatják a kontinensviadal sorsolását. 

“Az 53 tagállamot 10 (7 ötfős és 3 hatfős) csoportba osztják majd szét, a küzdelmeket a szokásoknak megfelelően oda-visszavágós rendszerben bonyolítják.
Az Eb-re a tíz csoport első és második helyezettjei automatikusan kvalifikálnak, ehhez jön még három nemzet a pótselejtezőből – így 23-an csatlakoznak a házigazda Németországhoz. (Az Eb-rendező jogán kijutott németek mellett a kizárt Oroszország nem indul még a selejtezőben, ezért vesz részt 55 helyett 53 tagállam a sorsoláson.)
A kalapok beosztása a következőképp alakul: az 1-5-ös kalapokba 10-10 válogatott kerül, míg a hatodikba a három leggyengébb.

Hogy melyik nemzet melyik kalapból indul, a 2022/23-as Nemzetek Ligájában elért eredmények, a válogatottak végső, összesített sorrendje határozza meg. Ezt a sorrendet pedig a csoportban elért helyezés” - írja az M4Sport.hu.

Az UEFA október 9-én, vasárnap 12 órakor Frankfurtban tartja az Eb-selejtező sorsolását. 

Legfrissebb híreink