VB-selejtező: Szépségdíjas gólokkal hoztuk a kötelezőt

Budapest – Gera és Dzsudzsák vezérletével négyet rúgtunk Andorrának.

Forrás: mlsz.hu

A világbajnoki selejtezők B csoportjának 4. fordulójában a magyar válogatott 4–0-ra legyőzte Andorrát.

 

Magyarország-Andorra 4–0

 

A mérkőzés gyorselemzése

Ez a találkozó egy az egyben olyan volt, ahogy azt Bernd Storck szövetségi kapitány megjósolta. Kötelező győzelem, amit korántsem egyszerű lehozni, ezért nagyon fontos volt a türelem. A válogatott játékosai be is tartották a taktikai utasításokat, és úgy futballoztak, mint akik tudják, hogy előbb vagy utóbb úgyis hibázni fog az ellenfél. Az első fél órában sokszor tizenegy emberrel védekeztek az andorraiak, míg a mieink higgadtan gurigáztak. Majd bő fél óra elteltével Dzsudzsák Balázs beadását ütötte rossz helye Gomes, és a kipattanót értékesítő Gera Zoltán góljával meg is szereztük a vezetést. A lefújás előtt ismét Dzsudzsák ment el a jobb oldalon, a beadásával megtalálta Lang Ádámot, aki öt méterről a kapuba jutatta a labdát, ezzel eldöntve a három pont sorsát. A második félidőben már csak az volt a kérdés, hogy a mieink mennyit tudnak javítani a gólkülönbségükön. A magyar szurkolóknak nem lehetett oka a panaszra, mert Gyurcsó és Szalai is szépségdíjas góllal jelentkezett, így kialakult a 4-0-s végeredmény.

 

A mérkőzés kulcsmomentuma

Egy olyan csapat ellen, amely tizenegy emberrel védekezik kulcsfontosságú az első gól megszerzése. Ez szerencsére fél óra elteltével összejött, ez el is döntötte a mérkőzést.

 

A mérkőzés főszereplői

Az első félidőben Dzsudzsák Balázs adott két gólpasszt, amivel elvitathatatlan érdemei vannak a sikerben, míg a második játékrészben Gera Zoltán brillírozott. Szépségdíjas gólpasszt adott, és volt pár igazán közönségszórakoztató, akrobatikus mozdulata.

 

A mérkőzés osztályzata: 10/6

 

Magyarország–Andorra 4–0. Élő közvetítés a linkre kattintva olvasható!

 

Legfrissebb híreink