Válogatott: Szalai legjobb döntése

Előnye van a Rapidnál töltött éveknek.

Forrás: mlsz.hu

Szalai Attila meggyőző teljesítményt nyújtott a magyar válogatottban Törökország és Oroszország ellen, mindkét meccsen kulcsjátékos volt. A társai is megdicsérték a teljesítményét, amit ő is jónak érzett. Magyarországon nyilatkozott a nemzeti csapatról, valamint az Apollónt is megemlítette – számolt be róla a protathlima.com.

,,Előnyt jelent számomra, hogy a magyar válogatottban is három védővel állunk ki, mert az Apollon is ezt játssza. Nem tudom, hogy ez mennyire befolyásolhatta a szövetségi kapitány döntését abban, hogy meghívót küldjön nekem, de megtiszteltetés volt a válogatottban szerepelni, olyan játékosok mellett, mint Gulácsi Péter vagy Willi Orbán. Orbánnal németül beszéltünk, mert hat évet töltöttem a bécsi Raipdnál, így jól beszélem a nyelvet."

,,Oroszország ellen volt egy hatalmas hibám, amikor elcsúsztam és nem értem el az orosz támadót. Szerencsére abból a helyzetből nem kaptunk gólt. Utána viszont hátrányba kerültünk, azonban keményen küzdöttünk és visszajöttünk a meccsbe, majdnem az egyenlítés is összejött. Nagyon várom a következő válogatott-meccset, remélem a Bulgária elleni sorsdöntő összecsapáson is ott lehetek."

,,Életem egyik legjobb döntése volt, hogy Ciprusra igazoltam. Az UEFA rangsorában a ciprusi bajnokság a 16. helyen szerepel. A focisták itt kreatívabbak, mint Magyarországon. Igazán minőségiek a külföldi játékosok is, az egyik csapattársam, Sasa Markovic a Partizán Beogradban nevelkedett és már játszott az Európa-ligában. A francia védőnk Valentin Roberts, korábban megfordult a Premier League-ben. Sallai Roland is játszott a ciprusi bajnokságban, az APOEL-ben, innen került a Bundesligába. Idővel én is szeretnék hasonló utat bejárni, de nem sietek. Tudom, hogy van még mit javítanom a robbanékonyságomon és az ugrásaimon."

Legfrissebb híreink