Válogatott: Storckot meglepte, hogy sok NB I-es játékos fáradt

Budapest – A szövetségi kapitány azért optimistán tekint a jövőbe.

Forrás: EPA/Andrew Paton

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck az M4 Sport Eb-magazinjában elmondta, hogy az itthon szereplő játékosai fáradtnak tűnnek a bajnoki szezon után, amely meglepte őt. Ettől függetlenül optimistán várja a június 10-én kezdődő franciaországi tornát a német szakvezető.

 

"Kicsit meglepve tapasztaltam az itthoni játékosokkal kapcsolatban, hogy most először kellett huzamosabb ideig szerda-szombat ritmusban játszaniuk, és nagyon sokan fáradtak" - nyilatkozta Storck. - "Ha megnézzük, hogy a hazai élvonalban hány tétmeccsen kellett pályára lépniük a játékosoknak, akkor ez mindössze 32 bajnokit jelent eddig. Ehhez képest a nemzetközi elitben, mondjuk a Borussia Dortmundnál, amely az Európa Ligában is érdekelt, vagy például a Bayern Münchennél, amely a Bajnokok Ligájában is szerepel még, legalább 15 tétmeccsel több szerepel a naptárban. Ez nagy különbség, sokkal több nemzetközi tapasztalatot jelent, és az Eb-ellenfeleinknél sokan szerepelnek ilyen topklubokban. Ezzel a különbséggel nehéz megbirkózni."

 

A szövetségi kapitány ennek ellenére nagyon optimista, és hisz abban, hogy megtalálják a módját, hogyan lehetnek sikeresek a kontinensbajnokságon.

 

"Csatárok terén nincsenek problémáink, többen is képesek nemzetközi szinten játszani. Ezt láthattuk a selejtezők során és a horvátok ellen is" - mondta a szakvezető, aki kiemelte, nagyon örül Mervó Bence sikereinek, de hozzátette, hogy Bese Barnabás, Nagy Ádám és Kleinheisler László is képes lehet kiemelkedő teljesítményre a felnőtt válogatottban.

Legfrissebb híreink