Válogatott: Nem számítottam rá, hogy bekerülök a keretbe, bár… - Bese

Leogang – Az Eb-keret meglepetésembere élne a lehetőséggel.

Forrás: valogatott.mlsz.hu

A mai kerethirdetés legnagyobb meglepetése Bese Barnabás keretbe kerülése, mert bár kétszer a keret tagja volt az MTK fiatal védője, de pályára eddig nem lépett a nemzeti csapatban. 

 

- Nagyon jó! – válaszolta a valogatott.mlsz.hu-nak a pálya jobboldalán több poszton is bevethető játékos arra a kérdésre, hogy milyen érzés a nevét az utazó keret listáján látni. – Be kell vallanom, nem számítottam rá, hogy bekerülök a keretbe, bár az is igaz, hogy mélyen legbelül nem adtam fel a reményt. Már akkor nagyon örültem és büszke voltam, amikor először hívott meg a kapitány a keretbe, azóta csak arra koncentráltam, hogy minden tőlem telhetőt megtegyek az edzéseken. Nagyon örülök, hogy sikerült meggyőznöm a szakmai stábot, és ott lehetek Franciaországban. Amikor Elefántcsontpart ellen nem léptem pályára, azt hittem, eldőlt a sorsom, és nem leszek a keret tagja, ezért is örömteli meglepetés a mai hír.

 

Bernd Storck a kerethirdetéskor elmondta, Bese sokoldalú játékos ugyan, de elsősorban jobb oldali védőként, Fiola Attila esetleges sérülése vagy eltiltása esetén, helyettesként számít rá az Eb-n. A kapitány azt is elárulta: az MTK Budapest védője a keret egyik leggyorsabb játékosa, aki ráadásul rendkívül fogékony a tanulásra, így rengeteget fejlődött az edzőtábor alatt, és ugyanerre számít az egész torna során.

 

- Természetesen tisztában vagyok vele, hogy nem rólam fog szólni ez az Eb, de az biztos, hogy ha megkapom a lehetőséget, akkor szeretnék élni vele! Így továbbra is maximális erőbedobással készülök – most még Németország ellen, ahol remélem, hogy a pályán is bemutatkozhatok a csapatban - tette hozzá Bese.

 

Bese Barnabás az MTK, illetve a Sándor Károly akadémia nevelése, az első csapatban a kék-fehérek NB II-es idényében, 2012 májusában mutatkozott be. Az NB I-ben 2012. november 23-án játszott először. Eredeti posztja csatár, hajdanán a korosztályos válogatottakban is ezen a poszton szerepelt. László Csaba, az MTK korábbi vezetőedzője vezényelte hátra a védelembe, ahol remekül feltalálta magát. 2016 márciusában, a horvátok ellen volt először az A-válogatott keretének a tagja.

Legfrissebb híreink