Válogatott mezeket adott át Gera Zoltán

Világbajnokokkal csaptak össze a magyar esportolók.

Forrás: mlsz.hu

A selejtező első napja után a csoport 3. helyét foglalta el a magyar csapat az eEURO2020 online tornán. A második játéknapon azonban Bulgária három ponttal megelőzte Kapitány Bencét és Henger Dávidot a tabellán, így a magyar csapat nem jutott tovább. A válogatott e-futball legnagyobb eseményén a résztvevő országok képviselői a KONAMI e-futball PES 2020 játékban mérik össze tudásukat. A magyarok Gibraltár és Észtország kétszeri legyőzésével 12 pontot gyűjtöttek a selejtezőben, a csoportból Németország jutott a döntő tizenhat csapata közé, Törökország pedig pótselejtezőt játszhat - írta meg a honlapján az MLSZ.

– A csoportkör két fordulóból állt. Fordulóként az országok 4 vagy 5 körben 2 meccset játszottak. Előzetesen is valószínű volt, hogy a német és a török csapat között fog eldőlni a biztos továbbjutó hely. Saját teljesítményemmel az első fordulóban elégedett voltam, 5-ből 4 meccset nyertem és közte volt a németek elleni is, Gibraltár ellen 12–0-ra nyertem. A második körben a teljesítményemre rányomta a bélyegét, hogy már körvonalazódott, nem fogunk tovább jutni. Az látszott, hogy játékos és játékos között hatalmas különbség van – mondta a selejtezőt követőn Kapitány Bence.

A nemzetközi e-futball mezőnyben olyan játékosok is a képernyő elé ültek, mint például a holland bajnokság kétszeres győztese, a német válogatottban pedig egy világbajnok gamerrel mérkőzött meg Kapitány Bence.

Henger Dávid és Kapitány Bence a selejtező előtt Gera Zoltántól vehette át a válogatott mezét.

Csapattársa, Henger Dávid úgy fogalmazott, a mostani sajnálatos helyzetben, evidens választás lehet az e-sport, hiszen nem tudunk kimozdulni, viszont ne felejtsük el, hogy az egészségünk lételeme a mozgás.

– Azt tanácsolom a fiataloknak, hogy ne az egész napjukat a számítógép, illetve a konzol társaságában töltsék, találják meg a korlátozott lehetőségek között is az otthon elvégezhető, számukra megfelelő mozgásformát. Vigyázzunk egymásra, szeretteinkre és persze magunkra.

Ami pedig a szereplését illeti, a játékos elmondta, teljesen nem elégedett, szerette volna jobban megnehezíteni az élmezőny csapatainak dolgát, de a végeredményről azt gondolja, reális a negyedik hely.

– Jó néhány játékoson érezhető volt, hogy nem amatőrök, illetve több válogatott is edzőn vagy menedzseren keresztül kommunikált a szervezőkkel, amiből látszott, mennyire komolyan vették a versenyt. Tapasztalatszerzésnek nagyon jó volt ez a torna, örülnék neki, ha több ilyen rendezvény lenne akár országos szinten is, hogy összemérhessük a tudásunkat egymással – tette hozzá zárásul Henger Dávid.

Legfrissebb híreink