Válogatott légióst igazolt a Gyirmót, bemutatkozott a Vidi új játékosa

A Paks is megkezdte a felkészülést, külföldi edzőtábor vár a Kisvárdára.

Forrás: gyirmotfc.hu

GYIRMÓT:

"A napokban klubunk két éves szerződést írt alá Florent Hasani labdarúgóval. Korábban a koszovói Superliga legjobbjának megválasztott 24 éves szélsőnek nem lesz újdonság a magyar élvonalban játszani, hiszen eddig 91 alkalommal lépett pályára az NBI-ben, melyeken tíz gólt szerzett. Florent a KF Trepça’89 Mitrovicë csapatával 19 éves korában nyert koszovói bajnokságot (33 mérkőzésen 16 gólt szerzett és 12 gólpasszt adott), valamint szuperkupát és alapembernek számított az U21-es Koszovói válogatottban is. A felnőtt válogatottban eddig nyolc alkalommal kapott szerepet, ahol már gólt is szerzett. A játékos Izraelből tér vissza Magyarországra, hiszen legutóbb a Hapoel Kfar Saba játékosa volt."

MOL FEHÉRVÁR:

"Június 3-án jelentettük be, hogy Michael Lüftner személyében új játékos érkezik Székesfehérvárra, a védő azóta már túl van három felkészülési mérkőzésen a Vidivel. A jelenleg is zajló ausztriai edzőtáborban ültünk le interjúzni Michaellel.

- Gyerekkorodban mindig is labdarúgó szerettél volna lenni?

Tulajdonképpen igen, édesapám is futballista volt, így igazából nem kellett sokat gondolkodnom azon, hogy gyerekként melyik sportággal ismerkedjek meg. Igaz, arra akkor még nem gondoltam, hogy később majd a labdarúgásból fogok megélni, mindenesetre nagyon élveztem gyerekként is a focit. Ez szerencsére semmit nem változott az évek során, ma viszont már profi labdarúgó vagyok. Fiatalon egyébként csatár voltam nagyon sokáig, majd védekező középpályásként is szerepeltem mielőtt megtalálták azt a helyet számomra, ahol a leghasznosabban tudok játszani a védelem tengelyében. 

- Ki volt fiatalkorodban az a futballista, akire példaképként tekintettél?

Nem egyszerű kérdés, hiszen nagyon sok jó futballistát láttam gyerekként akár élőben, akár a tv-ben. Roberto Carlos játékát mindig is szerettem, rajta kívül Sergio Ramost említhetném még, akire tényleg példaképként tekintettem. 

- Nagyon fiatalon, alig 18 évesen debütáltál a cseh élvonalban. Hogyan emlékszel vissza profi karriered kezdetére?

A Teplice második csapatában szerepeltem és az U18-as válogatottal egy nemzetközi tornán vettünk részt, amikor hazatértünk, másnap csörgött a telefonom, az első csapat vezetőedzője hívott és azt mondta: "Holnaptól velünk készülsz, mert nagyon sok a sérültünk, bízom benned, megoldod a feladatodat." Így kezdődött tehát a profi karrierem, nem sokkal később pedig be is mutatkoztam az élvonalban. 

- A következő állomáshelyed a Slavia Praha volt, amelyről korábban többször is azt nyilatkoztad, hogy gyerekkorod óta a kedvenc csapatod. Mondhatjuk, hogy a gyerekkori álmod vált valóra azzal, hogy a Slavia játékosa lettél?

Való igaz, hogy az egész családunk nagy Slavia szurkoló, így természetesen én is az lettem és igen, nyugodtan mondhatjuk, hogy az egyik gyerekkori álmom valóra vált, amikor leigazolt a Slavia Praha. Természetesen meg kellett küzdenem azért, hogy a kezdőbe kerüljek, hiszen amikor Prágába igazoltam, harmadik vagy negyedik számú játékos voltam a posztomon, de aztán fokozatosan sikerült beverekednem magam a kezdőbe a téli felkészülési időszak során. Szezon végén pedig bajnoki címet ünnepelhettem, hatalmas élmény volt.

- Ennek ellenére mégsem maradtál Prágában, sőt Csehországot is elhagytad és Dániába az FC København együttesébe igazoltál.

Így van, a dán együttes komoly összegért vásárolt ki az élő szerződésemből, azt hiszem, a Slavia Praha is jól járt az üzlettel és én is szintet léptem a karrieremben. Dániában rögtön kezdőként számoltak velem, jól is ment a játék, szinte az összes meccsen pályára léptem. Szerencsére rendkívül gyorsan be tudtam illeszkedni az új csapatomba annak ellenére is, hogy egy számomra vadonatúj országba kerültem. Ebben az időszakban sikerült a cseh felnőtt válogatottban is bemutatkoznom, amellyel egy másik gyerekkori álmom is valóra vált. Az álmot aztán 2018-ban rémálom követte, a 2018/2019-es szezon kezdete után nem sokkal sérülést szenvedtem, és az idény nagy részét ki kellett hagynom. Annak örülök, hogy így is dán bajnoki címet ünnepelhettem a szezon végén, de az a közel 8 hónap, ameddig a teljes felépülésem tartott, nagyon nehéz időszak volt. 

- Felépülésed után az FC København Ciprusra, az Omónia együttesének adott kölcsön, ahol aztán harmadik bajnoki címedet is megnyerted. Három ország, három bajnoki cím, ez azért elég jól hangzik.

Jól hangzik, és mindhárom bajnoki címre nagyon büszke vagyok, de ahogy az előbb mondtam, a dán sikerből sajnos nem tudtam akkora részt vállalni, amekkorát szerettem volna. Ciprus ismét egy teljesen új közeg, teljesen új környezet volt számomra, ott is gördülékenyen ment a beilleszkedés. Henning Berg személyében új edző vette át 2019-ben az Omónia irányítását, az ő kérésére kerültem oda kölcsönbe. Nagyon szép emlékeim vannak a ciprusi időszakomról, ismét jól ment a játék és a szurkolók egyik kedvence lettem. 

- Mi volt eddigi pályafutásod legemlékezetesebb momentuma?

Az U21-es Eb-n az olaszoknak lőtt gólom az, amire eddig a legbüszkébb vagyok.

- Mik az első benyomásaid a Vidiről és Székesfehérvárról?

Vítor Gomes, Marko Scsepovics és Lang Ádám személyében három korábbi Vidi-játékossal futballoztam együtt Cipruson és ugye Henning Berg is irányította a fehérvári csapatot korábban, szóval úgy érkeztem a Vidibe, hogy rengeteg dolgot tudtam már a klubról. Mindenki pozitív tapasztalatokról számolt be és eddig egyáltalán nem okozott csalódást az, amit tapasztaltam. A Vidi egy sokra hívatott klub. A MOL Aréna Sóstó pedig európai mércével mérve is egy fantasztikus létesítmény, alig várom, hogy tétmérkőzésen, sok szurkoló előtt pályára léphessek ott. Mindenképp Székesfehérváron szeretnék lakni a barátnőmmel, amit eddig láttam a városból, az igazán lenyügöző. "

KISVÁRDA:

"A felkészülés első teljes hetének zárásaként, szombaton már edzőmeccset játszik NB I-es csapatunk. Az ellenfél az NB II-ból a harmadosztályba kiesett Kazincbarcika lesz, a mérkőzés 11 órakor kezdődik a borsodi városban.

A stadion gyepcseréje miatt egyébként is valamennyi edzőmeccsünket idegenben, vagy legalábbis semleges helyszínen játsszuk. Pályára lépünk még az egyaránt NB II-es Békéscsaba, Diósgyőr és Győr ellen.

Csapatunk július 6. és 16. között az ausztriai Jennersdorfban (Gyanafalva) edzőtáborozik, ott a tervek szerint három edzőmeccset is játszik a környéken tartózkodó külföldi, élvonalbeli csapatok ellen. Ezeknek a meccseknek a szervezése célegyenesben van, a szerződések aláírása után válik publikussá, hogy kik ellen lépünk pályára."

A KISVÁRDA MASTER GOOD NB I-ES CSAPATÁNAK TERVEZETT EDZŐMECCSMENETRENDJE A NYÁRI IDŐSZAKBAN

Június 26., szombat, 11.00: Kazincbarcikai SC–Kisvárda Master Good (Kazincbarcikán)
Június 30., szerda, 18.00: Békéscsaba 1912 Előre–Kisvárda Master Good (Békéscsabán)
Július 3., szombat, 11.00: Diósgyőri VTK–Kisvárda Master Good (Miskolcon)
Az edzőtábor alatt tervezett meccsnapok: július 8., 11. és 15.
Július 24., szombat, később kijelölendő időpontban: Kisvárda Master Good–ETO FC Győr (Budapesten)

PAKS:

"A június 17-ei és 18-ai orvosi vizsgálatok után csapatunk 21-én, hétfőn kezdte meg a munkát a 2021/22-es szezonra. A hathetes felkészülési időszak első hetében Kiss Tamással beszélgettünk az edzések dinamikájáról. 

„Az első héten napi egy edzéssel dolgozunk, amik azért még könnyedebb jellegűek” - kezdte Kiss. „Ahogy mindig, most is nagy hangsúlyt helyezünk a technikai bemelegítésekre, amit a további szokott faladataink követnek. Ugyanazt a tréningelvet visszük tehát tovább, mint a bajnokság alatt, csak az első hetekben még nagyobbak a számok. Nagyobb területen, többen és többet melózunk, ami a terhelés miatt fontos. Természetesen futáskompenzálások is vannak, melyek szintén az erőnlétben játszanak szerepet.” 

És, hogy hogyan ízlik mindez játékosainknak, edzőnkkel történő beszélgetésünk során erre is rátértünk. „Akarják, csinálják a srácok, mindenki maximálisan elhivatott, az egész csapat odateszi magát. Küzdünk az időjárással, nem esik jól ez a nagy hőség, de melózni kell. Fontos, hogy ebben az időszakban elkerüljenek minket az izomsérülések, erre nagyon koncentrálunk, és a játékosokat is erre kértük.” 

Persze egyértelmű, nem lesz mindig úgynevezett „könnyedebb” jellegű a felkészülés, így kitértünk arra is, mikor változnak először a tréningek a hathetes felkészülés során. „Hamar, már a jövő héten szintet lépünk. Nem csoda, hisz’ szerdán és szombaton jönnek az első edzőmérkőzések. A hétvége után növeljük az edzésszámokat is, bejönnek a délutáni tréningek is” - zárta helyzetjelentését Kiss. Természetesen hivatalos honlapunk - ahogy azt kedves szurkolóink már megszokhatták - a felkészülés minden apró mozzanatáról, így az edzőmeccseken történtekről is folyamatosan beszámol majd."

Legfrissebb híreink