Válogatott: Kovács István elárulta, mit vár tőle Bernd Storck

Székesfehérvár – „Hogy meglepődtem-e? Nos, igen, ez jó kérdés.”

Forrás: vidi.hu

A Videoton játékosa, Kovács István nagyon örül, hogy a keretszűkítés után is tagja maradt a válogatottnak. A középpályás azt is elárulta, hogy meglepődött-e a szövetségi kapitány döntésén, illetve megtudhatjuk azt is, hogy mit mondott neki Bernd Storck.

 

"Nagyon örülök, hogy a keretszűkítés után is tagja maradtam a vb-selejtezőre készülő válogatottnak. Hogy meglepődtem-e? Nos, igen, ez jó kérdés,hiszen a Vidiben - ebben a szezonban - eddig kevesebb időt tölthettem a pályán, mint szerettem volna. Szerencsére úgy érzem, múlt héten az edzéseken, és az U21-es válogatott ellen is sikerült jó teljesítményt nyújtanom. Igaz, a felkészülési mérkőzésen gólt sajnos nem sikerült szereznem” – mondta a vidi.hu-nak a középpályás.

 

„Nagyon komoly munkát végzünk Telkiben, volt négyszemközti beszélgetésem is a szövetségi kapitánnyal, elmondta, hogy mit vár tőlem. Védekezésben kell többet mutatnom, én pedig minden erőmmel azon leszek, hogy ennek maximálisan megfeleljek. Úgy érzem, nagy szerepe van annak is a beválogatásomban, hogy Dániában, a Midtjylland elleni EL-mérkőzésen jól ment a játék, ezt a kapitány is kiemelte, hogy ehhez hasonló teljesítményt vár tőlem. Semmiképp sem szeretnék azonban hátradőlni, hiszen szeretnék ott lenni a Feröer elleni utazókeretben is, és természetesen jó lenne, ha játszhatnék is, de még ennél is fontosabb, hogy a csapat sikeresen vívja meg a mérkőzést. Mindent megteszek ezért, de tudni kell, hogy nagyon sok kiváló futballista van a válogatott keretében, nem lesz egyszerű bekerülni a csapatba. Ahogy a selejtezőcsoportunk sem könnyű, Portugália és Svájc mellett a kisebb csapatok ellen is biztos, hogy nagyon nehéz találkozók várnak ránk. Ráadásul míg az Eb-selejtezők alkalmával még a csoport harmadikok is pótselejtezőt játszhattak, addig a  vb-re csak a csoportelsők jutnak ki automatikusan" – tette hozzá Kovács István.​

Legfrissebb híreink