Válogatott játékossal erősített a Diósgyőr

Komoly rutinja van az érkezőnek.

Forrás:

Az észak-macedón válogatott Mirko Ivanovski a Diósgyőrben folytatja a pályafutását. Az új játékos a 12-es mezt kapta a DVTK-nál. Íme a miskolciak közleménye az új játékosról:

"Észak-macedón válogatott támadót igazolt a DVTK labdarúgó csapata. Mirko Ivanovski a nemzetközi kupákban is szerzett rutint, a Makedonijával és a Videotonnal a BL selejtezőjében, az Astra Giurgiu színeiben az Európa Liga csoportkörében szerepelt. Az előző évben a Hajduk Split csapatával az Európa Liga selejtezőjében is játszott.

- Tudom, hogy ilyenkor mindenki ezt szokta mondani, de tényleg nagyon boldog vagyok, hogy Diósgyőrbe tudtam szerződni - nyilatkozta Mirko Ivanovski. - Csütörtökön érkeztem meg, így egyelőre nem tudtam találkozni a csapattársaimmal és a szakmai stábbal, de nagyon várom már a közös munkát.

Annyit megígérhetek, hogy 110 százalékot fogok kiadni magamból minden tréingen és minden mérkőzésen, valamint szeretnék minél több gólt lőni, egyszóval azt akarom csinálni, ami a dolgom, és amiért leszerződtettek. Négy esztendővel ez előtt játszottam már Diósgyőrben a Videoton játékosaként, igaz az még nem ez a gyönyörű stadion volt, hanem a régi, bár a szurkolóknak köszönhetően annak is megvolt a hangulata.

 

Tudom, hogy itt hétről hétre sok ezer drukker látogat ki a mérkőzésekre és egyedülálló az atmoszféra. Remélem, ahogy egyre jobbak leszünk, úgy fog mind több és több szurkoló kilátogatni.

Mirko Ivanovski hazájában ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival, a macedón élvonalban játszott a a Pelister Bitola és a Makedonija csapataiban játszott. Utóbbival bajnokságot nyert így szerepelhetett a BL selejtezőjében is.

2010-ben leigazolta a cseh Slavia Praha, majd Lengyelországban az Arka Gdynia, Romániában pedig a Astra Giurgiu és a CFR Cluj támadójátékát erősítette - előbbivel az Európa Liga csoportköréig is eljutott - mielőtt leigazolta a Videoton. Mivel tagja volt a fehérváriak második bajnokcsapatának, így pályafutása során második alkalommal szerepelhetett a BL selejtezőiben.

A Videotonból Törökországba vezetett az útja, az elmúlt három esztendőt pedig a horvát első osztályban töltötte a Slaven Belupo Koprivnica és a Hajduk Split csapatainál.

A DVTK szurkolói a 12-es számú mezben láthatják a pályán. Amennyiben Feczkó Tamás vezetőedző úgy dönt, akár már a péntek esti KBSC elleni felkészülési mérkőzésen is."

Legfrissebb híreink