Válogatott: hazaúszás Uruguayból

Bejelentkezne egy éremért.

Forrás: DIGI Sport / Sport24

A Sport24 az alábbi jegyzetet küldte a honlapunknak:

Nem sok futballista szerepelt annyi országban, mint Vadócz Krisztián, aki Spanyolország, Ausztrália, India, Hongkong és Kispest után idén januárban Uruguayba igazolt - a korábbi vb-gólkirály Diego Forlán hívására. A Penarol középpályása a DIGI Sport híradójának azt mondta, reméli, Forlán és Rossi beszélnek majd telefonon, mert az azt jelentené, hogy jól megy neki a játék egy jó klubcsapatban.

"Gyakran viccelődnek velem, hogy az antarktiszi bajnokság még kimaradt, és nyilván még az afrikai kontinens sincs meg. De legyünk komolyabbak, abszolút elégedett vagyok, hogy itt most Dél-Amerikában is megtapasztalhatom, hogyan játsszák a focit” – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának, a Sport24-nek Vadócz Krisztián.

Korábban a spanyol élvonalban azt is megtapasztalta, milyen Cristiano Ronaldo ellen játszani, akivel a hamarosan 35 éves Vadócz nagyjából egyidősnek számít. „Ne sértsük meg, ő azért jobban néz ki (nevet)! De ettől függetlenül próbálok a nyomába érni itt a világ végén. Ilyen szempontból élvezem is, hogy saját magamat készíthetem fel az elkövetkező pár évre, tehát nem csak a következő hónapokra, amikor újrakezdődik majd a bajnokság. Én ezt úgy fogom fel, hogy – a mostani munkával - ki lehet tolni a pályafutásomat.”

A foci már Vadócznak is nagyon hiányzik, az interneten keresi az élő közvetítéseket; magyart lassan találni is fog a Honvéd-nevelésű középpályás. "Jön a kupaelődöntő, az MTK ellen játszunk 23-án, hogy hány órakor, azt elfelejtettem, mert szombaton nagyon rá voltam állva arra, hogy a Diósgyőr ellen játszik a Honvéd felkészülési meccset. Keresgettem, hogy hol lehet nézni, nyilván sehol, hiszen most készítik elő Pisonték a nyerő taktikát az MTK ellen (nevet). Örülök nagyon, főleg azért, mert ha kupát nyer a csapat, akkor bejelentkezem én is egy éremre, mert az első pár fordulóban még én is ott voltam.”

Ha pedig Forlán idővel beajánlaná Marco Rossi kapitánynak, és jönne a meghívó, a válogatottban legutóbb 2018 őszén szerepelt Vadócz rögtön útra kelne. "Én mindig mondom, nekiindulok úszva is, szóval az mellékes, hogy mennyi idő a hazaút, de nagyjából egy napig tart. A legelső és legutolsó alkalommal három átszállással érkeztem. Jó, mert hozzáértő edzőnk van (Rossi személyében), remélem, megtalálják egymás számát (Forlánnal), vagy az interneten keresztül, de nyilván akkor, ha sikeres csapatban futballozom, mert akkor könnyű azt mondani innen, hogy jó formában vagyok, és jó csapatban játszom.”

Legfrissebb híreink