Válogatott: Ekkor találkozik a keret, fiatalok is meghívót kaphatnak

Telki – Bernd Storck: Remélhetőleg május közepére már teljes lesz az ausztriai edzőtábor létszáma.

Forrás: mlsz.hu

Szombaton véget érnek az OTP Bank Liga küzdelmei, és az utolsó fordulót követően máris megkezdődik az A-válogatott májusi Eb-felkészülése. Bernd Storck szövetségi kapitány már jövő hét elejétől Telkibe várja edzeni azokat az itthon szereplő kerettagokat, akik nem igényelnek hosszabb pihenőt vagy rendszeres edzésre van szükségük már az összetartás kezdetét megelőzően – számolt be a szövetség honlapja.

 

A Magyar Kupa-döntő másnapján, május 8-án kezdődik a csapat edzőtáborozása, ekkor találkoznak Telkiben a válogatott keret itthon játszó labdarúgói, két nappal később pedig elindul a csapat az ausztriai edzőtáborba.

 

A május 10-én kezdődő ausztriai edzőtábor programja már körvonalazódik, az is eldőlt, hogy az összetartás első napjaiban az U21-es válogatott ellen játszik felkészülési meccset a csapat. Mivel a külföldi bajnokságok más-más időpontokban érnek véget, a keret légiósai klubkötelezettségeik befejeztével folyamatosan csatlakoznak az együtteshez.

 

- Az biztos, hogy a május 8-i találkozón ott lesz a keretben néhány fiatal játékos is, aki a távlati csapatban már szerepelt korábban, tavasszal pedig jó teljesítményt nyújtott klubjában - mondta az mlsz.hu-nak Bernd Storck. - Remélhetőleg május közepére már teljes lesz az ausztriai edzőtábor kerete, ami természetesen a külföldi csapatok szereplésétől függ. Előfordulhat például, hogy Kleinheisler László és Stieber Zoltán csapata a Bundesliga zárását követően egymás ellen játszik majd osztályozó mérkőzést, és csak ezt követően csatlakozhatnak a válogatotthoz.

Legfrissebb híreink