Válogatott: Bognár, Eppel és Nagy Dominik is meghívót kapott

Telki – Bernd Storck 18 fős keretet hirdetett, tesztmeccsel zárul az edzőtábor.

Forrás: mlsz.hu

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck kijelölte azt a tizennyolc fős keretet, amely augusztus 22-étől egyhetes összetartáson vesz részt Telkiben ­ írja az mlsz.hu.

 

A magyar válogatott a sikeres Európa-bajnokságot követően szeptember 6-án kezdi meg szereplését a 2018-as, oroszországi világbajnokság selejtező sorozatában. Csapatunkra nehéz feladat vár, a sorozat egyetlen olyan csoportjában szerepel, melyben három Eb-negyeddöntős válogatott is helyet kapott, köztük az Európa-bajnoki aranyérmes Portugália.

 

Az első ellenfelünk Feröer-szigetek válogatottja lesz szeptember 6-án, Tórshavnban. A feröeriekkel az előző Eb-selejtező sorozatban is egy csoportban szerepeltünk, 2014 októberében, Dárdai Pál irányításával, nagy csatában 1-0-ra nyerni tudtunk Tórshavnban, majd egy évvel később, a Groupama Arénában - már Bernd Storck vezetésével - 2-1-re győztünk, utóbbi mérkőzést Böde Dániel duplája döntötte el.

 

A szeptember 6-i selejtezőre való felkészülés két részből áll. Augusztus 22-én, hétfőn a keret itthon szereplő játékosai kezdik meg a munkát Telkiben, kiegészülve néhány olyan labdarúgóval, akik az elmúlt időszakban mutatott teljesítményükkel felhívták magukra a szövetségi kapitány figyelmét, és most bizonyíthatják, hogy érdemes számolni velük a keretben. A második héten csatlakoznak a kerethez a légiósok, ekkor már csak a feröeri mérkőzésen számításba vett labdarúgók készülnek majd Telkiben.

 

Hat olyan fiatalt találunk a névsorban, akik még szerepelhetnek az U21-es korosztályos válogatott keretében, és érkeznek Telkibe abszolút újoncok is, akik a bajnokságban nyújtott teljesítményükkel szolgáltak rá a meghívóra, mint például a diósgyőri Bognár István és a kispesti Eppel Márton, illetve ismét a többiekkel készül a Videoton FC támadója, Kovács István.

 

Bernd Storck elmondta, hogy az első heti összetartás intenzív munkával, fizikai tesztekkel, felmérésekkel telik majd, az edzőtábor utolsó napján pedig egy tesztmeccs zárja a programot, az ellenfél a szeptember 1-jei, Liechtenstein elleni Eb-selejtezőjére készülő U21-es válogatott lesz. A kapitány hozzátette, az újonnan behívott játékosok mostani kerettagsága nem jelenti azt, hogy máris a tétmeccsekre készülő nemzeti csapat tagjának érezhetik magukat, de ebben a pár napban esélyük lesz egy lépéssel közelebb kerülni a válogatotthoz.

 

– A behívott játékosok mindegyike bizonyított már valamilyen formában, néhányan aktuális jó teljesítményükkel, mások képességeikkel hívták fel magukra a figyelmet. Szeretnék mindenkiről pontosabb képet kapni, a fizikai tesztek eredményei mellett közvetlen tapasztalatot gyűjteni személyiségükről, képességeikről egyaránt. A keret tagjainak lehetőségük nyílik arra, hogy megmutassák, a közeli vagy távolabbi jövőben helyet követelhetnek maguknak a válogatottban - fogalmazott a szövetségi kapitány.

 

A pénteki edzőmeccset követően a játékosok egy része az U21-es kerethez csatlakozik, míg a Feröer-szigetek elleni közvetlen felkészülést megkezdő keret tagjai - a légiósokkal kiegészülve - egy pihenőnap után, vasárnap folytatják a munkát.

 

– Hálás vagyok a kluboknak a lehetőségért, hogy korábban elkezdhetjük a felkészülést a fontos vb-selejtezőre, ez lehetőséget ad arra, hogy új játékosok is bizonyíthassanak Telkiben. Ezen kívül köszönöm a szurkolók megértését is, hiszen az összetartás miatt az utolsó pillanatban változott az NB I programja - tette hozzá Bernd Storck.

 

Az augusztus 22-én kezdődő edzőtáborozás kerete:

 

Kapusok:

 

Dibusz Dénes (Ferencváros)

Kovácsik Ádám (Videoton FC)

 

Védők:

 

Baki Ákos (MTK Budapest)

Botka Endre (Budapest Honvéd)

Fiola Attila (Puskás Akadémia)

Hangya Szilveszter (Vasas)

Korcsmár Zsolt (Vasas)

Korhut Mihály (Debreceni VSC)

Lang Ádám (Videoton FC)

 

Középpályások:

 

Bognár István (Diósgyőri VTK)

Csiki Norbert (Gyirmót FC)

Elek Ákos (Diósgyőri VTK)

Gera Zoltán (Ferencváros)

Kovács István (Videoton FC)

Nagy Dominik (Ferencváros)

Vida Máté (Vasas)

 

Támadók:

 

Böde Dániel (Ferencváros)

Eppel Márton (Budapest Honvéd)

 

Legfrissebb híreink