Válogatott: Bernd Storckot díszpolgárrá avatták

Nagypáli – A szövetségi kapitány lett a zalai falu 555. lakosa

Forrás: blikk.hu

Új lakossal, a magyar válogatott szövetségi kapitányával, Bernd Storckkal gyarapodott Nagypáli. A zalai falu annyira lázba jött a labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki szereplésétől, hogy az 554 lelket számláló település úgy döntött, köszönetképpen díszpolgári címet adományoz a német szakembernek – írja a blikk.hu

 

Amikor Storck Magyarországra érkezett, aligha hallott Nagypáliról, így biztosan nem álmodott arról, hogy ott egyszer díszpolgár lesz. S lássunk csodát: szerdán Köcse Tibor polgármester és kollégája autóba ült, 220 kilométert utazott, hogy átadja az elismerésről szóló egyedi kerámia- és bronzplakettet, valamint a helyiek által készített pálinkát. Hogy a díszpolgári cím elnyerésének vagy az Eb-remeklésnek volt-e nagyobb esélye, az már sosem derül ki, de mindkettő valóra vált.

 

– A településen szeretjük a labdarúgást, korábban volt NB I-es női csapatunk. A válogatott szereplése pedig mindenkit érdekel. Az Elefántcsontpart elleni felkészülési mérkőzés kapcsán összefogtunk és együtt, busszal mentünk Budapestre, hogy szurkoljunk – mesélt Nagypáli első embere a településről. A hangulat az Eb idején hágott a tetőfokára, amikor a gárda három csoportmérkőzését és nyolcaddöntőjét játszotta. A helyiek úgy döntöttek, kitüntetéssel mondanak köszönetet a csapatnak és a kapitánynak.– Az Eb-n a falu együtt szurkolt a közösségi kávézónkban. Régóta vártunk a sikerre, szerettük volna méltóképpen kifejezni az elismerésünket. A település polgárai úgy döntöttek, hogy bár nem helyi lakos, díszpolgári címet adományozunk Bernd Storcknak. Mostantól nagypálinak tekintjük őt, így ha ellátogat hozzánk, akkor tulajdonképpen hazatér.

 

Storck örült az elismerésnek, s a válogatott tagjai által aláírt labdával viszonozta a köszöntést.

 

– Meglepődtem és jó szembesülni vele, milyen örömet szereztünk az embereknek az Eb-n elért eredményünkkel. Köszönettel fogadtam a megtisztelést, amely úgy érzem, a játékosaimat és az egész stábot megilleti – jegyezte meg a válogatott szövetségi kapitánya,, vagyis a falu 555. lakosa. – Még nem jártam Nagypáliban, de valamikor biztosan ellátogatok oda.

Legfrissebb híreink