Válogatott: az egekig magasztalták a németek a magyar középpályást

Klubjában és a válogatottban is remekel.

Forrás: mlsz/twitter

Nem csak itthon, de Európa-szerte téma a magyar válogatott elképesztő teljesítmény. A német szaklap a Kicker is foglalkozott a magyarokkal pláne, a németek legyőzése után. Cikkükben az Union Berlinben futballozó Schafer Andrást emelték ki, aki egyre jobb formában lendül klubjában és a nemzeti csapatban egyaránt.

A lap kiemeli, hogy Schäfer volt a jelenleg listavezető berliniek egyik legjobbja a legutóbbi fordulóban a Wolfsburg elleni 2–0-s győzelem alkalmával. 

A Kicker hozzáteszi, hogy a 23 éves középpályás annak ellenére is sok párharcot nyer, hogy nem egy izomkolosszus, labdaszerzéseivel pedig megváltoztatja a játék menetét. Mivel egyre többet játszik, egyre magabiztosabb, bátrabb és „pimaszabb” a labdával” . idézi az M4Sport.hu a lapot.
Az Union Berlin ügyvezető igazgatója nagyon elégedett Schäfer Andrással, különösen a Bayern München elleni pontszerzés alkalmával nyűgözte őt le a játékával.

"Egyszerűen öröm nézni, minden nap mindent belead, hogy jobban teljesítsen” – mondta Oliver Ruhnert, aki szerint ugyanakkor egy dologban még fejlődnie kell a magyar játékosnak. „Úgy vélem, az utolsó döntések meghozatalában egy kicsit tisztábbá kell válnia, és akkor újabb szintet fog ugrani.”
Az ügyvezető igazgató hozzátette, Schäfer kiérdemelte az egyre több játéklehetőséget. „Eltartott egy darabig, de az edző nem véletlenül adja neki ezeket a perceket” – fogalmazott.

Schäfer András a Bundesliga mostani szezonjában négyszer, az Európa-ligában pedig egyszer lépett pályára kezdőként, összesen kilenc tétmeccsen jutott szerephez - írja az M4Sport.

Legfrissebb híreink