Valóban védettségi igazolvánnyal térhetnek vissza a szurkolók?

Gulyás Gergely a Szuperligáról is elmondta a véleményét.

Forrás: Simon Zoltán/nb1.hu

Ma újabb Kormányinfót tartottak. Gulyás Gergely, a miniszterelnökséget vezető miniszter az eseményen több, a futballt is érintő témáról is elmondta a véleményét - ez derül ki az Index élő közvetítéséből

Szóba került a Szuperliga is, amit hétfőn hozott létre 12 csapat, de azóta rengeteg alapító visszalépett a tornától. Gulyás Gergely elmondta, örül a Szuperliga kudarcának.

Szuperliga: új fejezet kezdődhet az európai futballban - részletek - NB1.hu

 

"Az európai labdarúgás sokat fejlődött az elmúlt évtizedekben, a foci élvezhetőbb és gyorsabb, az üzleti jelentőségének növekedése viszont lehet, hogy rémálom. Annak is örül, hogy a politikai fellépés egységes volt ezen a területen, és legalább a foci nemzeti jellegének fenntartásában egyetértés van" - idézi az Index Gulyás Gergelyt.

Korábban olyan hírek láttak napvilágot, hogy védettségi igazolvánnyal térhetnek vissza a szurkolók a lelátókra. Az Index arra volt kíváncsi, hogy bizonyos kor alatt ilyen igazolvány nélkül bemehetnek-e az érdeklődők a létesítményekbe.

Eldőlt: így lehet focimeccsekre menni Magyarországon - hivatalos - NB1.hu

 

 

" A védettség csak azokon kérhető számon, akik megkaphatják a vakcinát. A Pfizer oltóanyagáról van egy olyan álláspont, hogy 16 év felett is használható, de a 12 év felettiek esetében is zajlanak vizsgálatok" - idézi Gulyás válaszát az Index.

Vagyis Gulyás válaszából arra lehet következtetni, hogy a 18 éven aluliak védettségi igazolvány nélkül mehetnek meccsekre. 

Legfrissebb híreink