Vallott a Loki menesztett edzője

Debrecen – Pontes sikeresebb jövőt látott

Forrás:

Az OTP Bank Liga utolsó, 33. fordulója előtt merész váltásra szánta el magát a kiesés elől menekülő DVSC azzal, hogy menesztette a csapat élére tavaly augusztusban kinevezett vezetőedzőt, Leonel Pontest. A portugál trénerrel a sportnapilap készített interjút.

 

„A klub döntése volt. A DVSC-nél azt akarták, hogy távozzak. Kimondták a végső szót, utána még meg kellett egyezzünk a részletekben, ami végül is sikerült” – nyilatkozta a csalódott Pontes, aki szerint reálisabb lenne, ha a Debrecen a középmezőnyben állna.

 

A szakember személyes felelősségét sem vitatja.

 

„A labdarúgókhoz hasonlóan én is bűnös vagyok a gyenge szereplésben. Amikor az elmúlt évben ide érkeztem, sajnos túl sok időt vett igénybe az akklimatizálódásom, új országba, új közegbe kerültem, nem beszélem a nyelvet, meg kellett ismernem a magyar futballistákat. Az első fél év azzal ment el, hogy próbáltam megismerni a körülményeket, és ennek ára volt.”

 

Tényleg hívják Eppelt Izraelbe - NB1.hu

Sajtóhírek megerősítik az értesüléseket

 

Pontes azt is elmondta, hogy ma már valószínűleg másokkal erősítené meg csapatát. Anel Hadzic, Osváth Attila és Justin Mengolo példáját említette: szerinte a nevezetteknek még időre lett volna szükségük ahhoz, hogy újra játékba lendüljenek.

 

A szakvezető beszélt egy listáról is, amely az általa megfigyelt, már a következő szezonra tervezett erősítések névsorát tartalmazta. Volt köztük alacsonyabb osztályú is…

 

„Szabadidőmben jártam az alacsonyabb osztályú meccseket. Tíz, tizenöt éve Portugáliában sem járt senki alacsonyabb osztályú találkozókra, manapság Ázsiából és Európa különböző helyeiről áramlanak a megfigyelők a kisebb klubok mérkőzéseire. Én is találtam gyöngyszemeket a magyar harmadosztályban. A mostani keret egy részével, és az újonnan érkezőkkel ott lettünk volna a dobogón.”

 

A menesztett edző munkáját a 33. játéknapon Herczeg András látja el. Az MTK Budapest paksi győzelme, illetve a DVTK-Debrecen eredményének balszerencsés alakulása esetén akár ki is eshet a Loki.

Legfrissebb híreink