Vác-ZTE: Csank János tv-s meccsen viccelheti meg korábbi csapatát

A forduló egyik legérdekesebb találkozója jöhet.

Forrás: vacfc.com

A Magyar Kupa 3. fordulójának egyik legérdekesebbnek ígérkező szombati meccsén a Vác a ZTE-t fogadja.

Egyik csapat sincs túlságosan jó formában: a Magyar Kupában a Tiszaújvárost, majd az Ibrányt búcsúztató Vác 16. az NB III Közép csoportjában, míg a ZTE jelenleg az élvonal 10. helyén áll. A találkozó több szempontból is különleges lesz, hisz egyrészt a két klub ebben az évezredben eddig tizenegyszer találkozott egymással, és ebből négy döntetlen mellett négyszer a váciak, háromszor a zalaegerszegiek nyertek (legutóbb, 2019 márciusában, az NB II 28. fordulójában a ZTE odahaza 1-0-ra győzött Babati büntetőjével, és annak a szezonnak a végén fel is jutottak az NB I-be, míg a Vác egy évvel később, 2020-ban esett ki a harmadosztályba), másrészt pedig a hazaiakat az a Csank János irányítja, aki 2008 és 2011, majd 2015 és 2016 között volt a ZTE vezetőedzője - 2010-ben kupadöntőt is játszottak, amit végül ugyan elveszítettek a DVSC ellen 3-2-re, de így indulhattak az Európa-ligában, ahol az albán Tirana jelentette a végállomást. Mindmáig ez volt a zalaegerszegiek utolsó nemzetközi kupakalandja.
 

Íme, a váciak beharangozója a találkozóról:

"A legfontosabb információ, hogy a mérkőzésre tisztelt szurkolóink – ahogyan eddig – most is magyar, vagy EU-s védettségi igazolvánnyal léphetnek be, amelyet a bejáratnál ellenőrizni fogunk.

További fontos információ, hogy – a létesítményben zajló jelenlegi munkálatok miatt – összesen 300 hazai-, illetve 60 vendégszurkolót tud klubunk beengedni a mérkőzésre, tehát összesen 360 drukker láthatja a helyszínen a találkozót. A váci szurkolók a főépület mellett a közelmúltban kihelyezett mobillelátón, illetve a főépülettel szembeni „H” szektorban foglalhatnak majd helyet (a középső szektorok építési területnek számítanak). A zalai drukkerek a vendégszektorból nézhetik végig találkozót, ahová a Liget felől léphetnek majd be.

A jegyárak a bajnoki mérkőzésekhez hasonlóan változatnak, a felnőttek 1000 Ft-ért válthatnak jegyet a kupameccsre, míg a 14 éven aluli diákok, a 65 éven felül nyugdíjasok és a hölgyek ingyen léphetnek be a stadionba.

A mérkőzést az M4 Sport Televízió élőben közvetíti majd, így a Vác FC hosszabb idő után az ország nyilvánossága előtt léphet pályára!

Csapatunk játékosai, illetve a szakmai stáb tagjai tegnap Covid-teszten estek át – az MLSZ írta elő azt, hogy NB I-es együttes fogadása esetén kötelező a tesztelés (Természetesen a tesztelési kötelezettség a zalaiakra is vonatkozott). Jó hír, hogy a teszteredmények negatívak lettek, így mindenki ott lehet a szombati mérkőzésen!

A főépületben – szintén az MLSZ előírásának megfelelően – sportzónak lesznek kialakítva, ahová csak a negatív teszteredménnyel rendelkezők léphetnek majd be.

Várjuk kedves szurkolóinkat a találkozóra, bízunk benne, hogy mindenki jól szórakozik majd, és azt is, hogy csapatunk helytáll a két osztállyal feljebb szereplő zalaiak ellen!"


A ZTE jelentése:

"Szombaton (09.18.) a MOL Magyar Kupa harmadik fordulójában Vácra látogatunk, ahol az egyszeres magyar bajnok együttes ellen vesszük fel a harcot.

Az Észak-magyarországi csapat az NB III. Közép csoportjában szerepel, egy győzelemmel, egy döntetlennel és öt vereséggel a hátuk mögött, mellyel jelenleg a tizenhatodik helyet foglalják el a tabellán. A Csank János vezette együttes a kupa előző körében az Ibrány SE-t búcsúztatta.

Játékosaink egy újpesti döntetlennel hangoltak a találkozóra, így öt megszerezett pontnál járnak az OTP Bank Liga küzdelmeiben.

Csapatunk nagy reményekkel indul neki a találkozónak, hiszen ismételten célunk, hogy kihozzuk magunkból a legtöbbet a MOL Magyar Kupában.

A mérkőzést élőben követhetitek az M4 Sport műsorán, szeptember 18-án 15:00-tól!"

Legfrissebb híreink