Üzenetet kaptak az Újpest-szurkolók, büszke DVTK, Waltner és a szív-lélek - edzői reakciók

Hornyák gondjai, Supka hiánya, Boris célja.

Forrás: Facebook/Újpest FC

Három mérkőzést rendeztek szombaton az NB I-ben - lássuk, hogyan értékeltek a lefújást követően a vezetőedzők.
 

PUSKÁS AKADÉMIA-ZTE 1-4

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia): „Gratulálok a ZTE-nek a győzelemhez. Sajnos nagyon fájdalmas számomra ez a mérkőzés. Még az első félidőben kulcsfontosságú volt Baluta kapufája, majd a végére kicsit elfogytunk, egyszerűen nem tudtuk két nap alatt pótolni azokat, akik sérülés miatt kiestek. A fiatalok előtt le a kalappal, mindenki próbálkozott. A jó cserékkel jövő ritmusváltás, ami erősségünk volt az utóbbi hetekben, ezúttal nem jött. A szikra, a pontosság hiányzott a befejezéseknél. A számunkra balszerencsés második gól után próbálkoztunk, de az fordulópont volt, mint ahogy Nunes sérülése is. Megküzdünk a második helyért, a legfőbb cél most a sérültek regenerálása, bízom abban, hogy jó eredményt fogunk elérni a következő mérkőzésen.”

Waltner Róbert (ZTE): „Először is gratulálnék a csapatnak, remek munkát végeztek! Nagyszerű csapatteljesítmény volt. Belerakta mindenki a munkát és a szívüket-lelküket is. Az eredményt nem kell megmagyarázni, ráadásul egy erős csapat ellen, amely remek szériában volt. Idegenben nekünk ez egy óriási bravúrgyőzelem. Ráadásul a mi helyzetünkben nyomás alatt játszani mindig nehezebb, mintha valaki a középmezőnyben, vagy előrébb helyezkedik el. Ennek ellenére megpróbáltam ezt a nyomást levenni a játékosokról. Úgy gondolom, hogy az első félidőben volt Babatinak és Kosztának is ajtó-ablak ziccere, adódott persze a Puskásnak is helyzete, így ez a játékrész kiegyenlített volt. A második félidőben, azonban jól használtuk ki a kontráinkat és a kapu előtt is higgadtak maradtunk.”

Puskás Akadémia-ZTE: Waltner remek cseréje bennmaradást érhet - NB1.hu

 

KISVÁRDA-DVTK 0-1

Supka Attila (Kisvárda): „Az első félidőben jól játszott a csapat, jó teljesítményt nyújtottunk, megvoltak azok a helyzetek, amivel előnyt szerezhettünk volna. Ám megint abba a hibába estünk, hogy nem tudtuk értékesíteni őket. A második félidőben egy nagy védelmi hibából elkerülhető gólt kaptunk. Ezt követően rohantunk az eredmény után, ami nem igazán kedvezett a játékunknak, mégis megvolt a lehetőségünk az egyenlítésre, sajnos a megint kimaradtak. A csapat mindent megtett az eredményért, nem lehet emiatt bántani őket. Továbbra is gond a gólképtelenségünk, nincs olyan támadónk, aki egyedül meg tudna oldani egy helyzetet, és ezzel el tudná dönteni a mérkőzéseket. Ezzel nyert a DVTK, Grozav olyan szituációból szerzett gólt, ami nem mondható helyzetnek.”

Zoran Zekic (DVTK): „A PAFC - ZTE mérkőzés eredményének ismeretében hihetetlenül nagy nyomás volt rajtunk. Bíztunk benne, hogy a délutáni meccsen számunkra kedvezőbb eredmény születik, és plusz motivációt jelent, így azonban az életünkért harcoltunk. Örülök neki, hogy a csapat jól reagált erre a helyzetre. Azt nem állítom, hogy minőségi játékot nyújtottunk, de nagyot küzdöttünk, és igyekeztünk kompakt módon védekezni. A Kisvárda is zártan védekezett, és nagyon agresszíven játszott a pálya közepén, mi pedig sok hibát követtünk el a labda birtokában, mert rengeteg labdát veszítettünk még mielőtt támadásba lendültünk volna, és utána rohanhattunk vissza. A cserék után feljavult a játékunk, Istennek hála, egy helyzetet kihasználtunk, de a hajrában is sokszor hiányzott a nyugodt utolsó passz. Így is tudni kell győzni, mert ma a három pont volt a legfontosabb. Nagyon büszke vagyok a csapatra!”

Parádés sorozat: a DVTK feladta a leckét a Honvédnak és a Budafoknak - NB1.hu

 

ÚJPEST-MTK 1-3

Michael Oenning (Újpest): "Lassan a bajnoki idény végén járunk, sokat kivett belőlünk a szezon, sok játékos nem elérhető, és ez nemcsak nálunk van így, hanem például az MTK-nál is. Croizet megbetegedett, Stieber Zoli egyáltalán nem lesz hadra fogható a következő meccseken, folyamatos az átszervezés. Az sem segít, hogy a begyűjtött lapok miatt hiányzóink is lesznek. A mai meccs picit megtörte a csapat lendületét, ezt amiatt is sajnálom, mert fontos meccsek várnak ránk. Nyíltsisakos, bátor küzdelem volt a meccsen, megpróbáltunk határozottan, támadószellemben játszani, de láttuk, hogy már az elején kicsit le vagyunk maradva az MTK-hoz képest. Az egyenlítés után volt lehetőségünk, hogy esetleg vezessünk, de nem jött össze, a befejezések sem működtek, majd úgy tűnhetett, hogy döntetlen lesz a vége. A második bekapott gól után változtattam, jöttek új emberek, de hiába próbáltam átszervezni a játékot, nem maradt esélyünk. Előre kell tekintenünk, a DVTK elleni meccsre készülünk. Nem tartok attól, hogy matematikailag még nem maradtunk bent. Nagyon jó lenne, ha a kupadöntőn valóban lehetnének szurkolók, nagy ajándék, plusz adalék lenne az Újpest-szurkolóknak, mint ahogy már az is az volt, hogy bejutottunk a fináléba. Mindent meg fogunk próbálni, hogy megnyerjük a kupadöntőt! Számítok arra, hogy közönség előtt játszhatunk, mert rémesek a kongó, üres stadionok, nem tudtam vele megbarátkozni. Remélem, hamarosan visszatérhetünk a régi kerékvágásba."

Michael Boris (MTK): "Rossz sorozat után érkeztünk ide, az Újpest pedig elég jó formában volt az utóbbi meccseken, ezúton is gratulálunk nekik a kupadöntőhöz. Beszéltünk arról, hogy nemcsak a támadóinktól várjuk a gólokat, hanem a többieknek is ki kell segíteniük őket. Nagy taktikai csata volt a pályán, párharcokkal - tudtuk, hogy nehéz találkozó lesz, hisz Michaelo Oenning érkezése óta nagyon jó focit játszanak. Szerettünk volna győzelemmel távozni, így a második félidőben mindent megtettünk, sok helyzetünk volt, emellett összességében jól védekeztünk. Célként azt fogalmaztuk meg a szezon előtt, hogy bennmaradjunk, továbbá 45 pontot szerezzünk, hisz úgy számoltunk, ez elég lesz a bennmaradáshoz. Most 42 pontunk van, üldözzük a negyedik Paksot. Örülünk a győzelemnek, mostantól a regeneráció a fontos, hisz legközelebb a Fehérvárral játszunk, az sem lesz egyszerű mérkőzés."

Újpest-MTK: Király György, piros lap és Varga Roland, a hős - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink