Útra kész a majd elsőként játszó magyar focista

Belevág a kalandba.

Forrás: MLSZ

Belevág a kínai futballkalandba Kádár Tamás – jelezte a Blikk. 

Az ötvenhétszeres válogatott védő lehet az első magyar focista, aki a világot sújtó koronavírus-járvány alatt újrakezdi a játékot. Ráadásul abban az országban, ahonnan elindult a tüdőt megtámadó betegség, ugyanis négy évre írt alá a Kína élvonalában szereplő Santung Lunenghez. A klub székhelye Csinanban van, ami légvonalban körülbelül hétszáz kilométerre fekszik Vuhantól, ahol a fertőzés gócpontja volt.

– Napi kapcsolatban vagyunk a helyiekkel, úgy tűnik, teljesen megfékezték a járványt. Ismét kezd visszatérni az élet a régi kerékvágásba az ázsiai országban, s ez azt is jelenti, hogy hamarosan újraindulnak a különböző bajnokságok – nyilatkozta a Blikknek a focista menedzsere, Varga Sándor, a Base Soccer East Europe igazgatója. – A csapat edzői stábja, amelyben van német és horvát szakember is, már a helyszínen van, úgy készül mindenki, hogy április közepén, május elején startol a Szuperliga.

Kádár jelenleg önkéntes házi karanténban van, és arra vár, hogy megkapja a szükséges beutazási papírokat.

– Tamás jól van, abszolút tünetmentes – folytatta Varga. – A napokban eldől, hogy mikor ülhet repülőre, de az engedélyek beszerzése időigényes, és a jelenlegi helyzetben érthető módon egyáltalán nem egyszerű. Ha megérkezik a klubjához, akkor minden bizonnyal kint is karanténba kell vonulnia, ugyanis jelen állás szerint a fertőzést már inkább a külföldről érkezők viszik be Kínába.

A focista a legszívesebben azonnal pályára lépne, nagyon hiányzik neki a játék.

A kínai Szuperliga február 22-én rajtolt volna, de a koronavírus-járvány miatt kényszerszünetet rendelt el a helyi futballszövetség. A tervek szerint április 18-án kezdődne az élvonalbeli küzdelem, de lehet, hogy eltolódik május elejére. A Santung Luneng négyszeres bajnok és ötszörös kupagyőztes, a keretének tagja többek között az olasz Graziano Pellé (34), a belga Marouane Fellaini és a brazil Róger Guedes.

Legfrissebb híreink