Utánpótlás: legyőzte a Puskás Akadémia a Bayern Münchent

Hamarosan újra Felcsútra látogatnak.

Forrás: Puskás Aréna/Facebook

A hagyományoknak megfelelően idén is ellátogatott az FC Bayern Münchenhez a Puskás Akadémia U16-os csapata – jelezte a klub honlapja.

Két éve az első felkészülési mérkőzésen ebben a korosztályban 3–1-re győzött 2002-es korcsoportjuk, tavaly pedig 2003-aik szoros csatában, de 3–2-re kikaptak a bajoroktól. Idén a 2004-es (U16) születésű akadémistáik látogattak Németországba. 

A tegnap délutáni találkozón a felcsútiak 4–2-re győztek, Gruber Zsombor duplázott, valamint Farkas Bendegúz és Barkóczi Bendegúz is eredményes volt. A küldöttség aznap este az Allianz Arénába is kilátogatott, a helyszínen tekintték meg a Bayern München–Olimpiakosz Bajnokok Ligája-csoportmérkőzést.

Székely Gábor vezetőedző: „Nem akármilyen érzés legyőzni Németország legnagyobb múltú, legsikeresebb klubját. Az ellenfelet nemzetközi szinten is kiváló játékosok alkották, viszont szervezettségünkkel, remek egyéni megoldásokkal nyerni tudtunk. Nagyszerű társaságot alkotnak a srácok, amit már az előző években is bizonyítottak. Gratulálok nekik a győzelemhez, de már a szombati, Illés Akadémia elleni mérkőzésre koncentrálunk!

 

A Bayern elleni találkozó után a felcsútiak szakmai és képzési igazgatója, Liszkai Dezső, illetve a nemzetközi kapcsolatokért felelős osztályvezető, Marczinka Tamás átadta a meghívót a németeknek a 2020-as Puskás–Suzuki-kupára. Így a brazil Flamengo után újabb sztáralakulat képviselteti magát a jövő évi tornán. A Bayern München negyedik alkalommal fog részt venni az eseményen.

 

U16-os nemzetközi felkészülési mérkőzés, München
FC Bayern München – Puskás Akadémia 2–4 (1–2)

Szekeres – Koch L., Farkas B., Szalai Sz., Pataki N. – Kiss N. – Bakti, Kocsis D. – Kicsun – Szabó V., Gruber
Csereként pályára lépett: Nagy Sz., Makara, Horváth B., Szijjártó Á., Mitring, Perfetto, Barkóczi.
G.: Gruber (2 – az elsőt 11-esből), Farkas B., Barkóczi

Legfrissebb híreink