Urbányi a kispesti edzőváltás hátterét vázolta fel

Jelzőt adott 2020 maradék meccseinek.

Forrás: honvedfc.hu

A Honvéd a hétvégén a Kisvárda otthonában fog vendégeskedni. Ezen a meccsen már nem Bódog Tamás, hanem Pisont István fogja irányítani a kispesti együttest. Bódogtól a vezetőség az MTK elleni 2-2-es döntetlen után köszönt el.

A fővárosi klub sportigazgatója, Urbányi István úgy véli, idén négy kupadöntővel felérő meccs vár a kispestiekre. Urbányi a honvedfc.hu-nak elmondta, miért Pisontra esett a választásuk.

"Mindenekelőtt kezdeném azzal, hogy tiszteljük őt azért, hogy ebben a kiélezett helyzetben ismét elvállalta a felkérést. Kupagyőztes edzőként az elmúlt hónapok tükrében, a csapat tabellán elfoglalt helyezése láttán gondolkodhatna úgy is, hogy kockázatosnak ítéli meg a jelenlegi helyzetet. De Trezi szereti annyira ezt a klubot, sajátjának érzi annyira ezt a csapatot, hisz annyira ezekben a játékosokban, hogy a Honvéd érdekében szó nélkül vállalta a feladatot. Ami nem egyszerű, mint ahogy a tavaszi sem volt az, de Pisont István akkor is bizonyította, hogy képes felrázni az öltözőt, felszabadítani a játékosokat.

 

Tud csapatban gondolkodni, egységet létrehozni, de ami most a hátralévő négy mérkőzés tekintetében talán a legfontosabb: bízik a csapatban és a stábban is. Ezért is történt a váltás, mert most erre van a legnagyobb szükség. Tisztelik a honvédosok, szeretik a játékosok, ő pedig ismeri a keretet.

 

Karácsonyig négy sorsdöntő meccsünk lesz, szombat-szerda ritmusban, nincs idő ismerkedni, kísérletezni, hanem egymásban bízva és egymást segítve kell küzdenünk" - fogalmazott Urbányi.

Az interjúban arra is kitértek, hogy mi nem működött Bódoggal. A sportigazgató szerint több tényező vezetett a gyengébb szerepléshez. 

"Amikor leültünk Tamással tárgyalni örült a Honvéd megkeresésének. Sem a kerettel, sem a stáb összetételével kapcsolatban nem volt kifogása. A megbeszéléseken azt mondta, hogy a csapatban van potenciál, a stáb megfelelő és gólokat, letámadást, látványos focit ígért. Érkeztek az új igazolások is, például Tamás Krisztián, Baráth Botond, Zsótér Donát, Balogh Norbert, jó néhány fiatal magyar tehetség és a mali Boubacar Traoré, később pedig csatlakozott Eppel Márton is. Aztán elindult a bajnokság, meglehetősen hullámzó játékkal. Volt néhány jó periódusunk, de a látványos játék, az eredményesség elmaradt.

 

A meccshiánnyal küzdő játékosok nem fejlődtek eléggé, az edző és a csapat közötti kommunikáció nem igazán működött. A koronavírus második hulláma pedig tovább rontott a helyzeten. Mindezek együttesen vezettek a váltáshoz" - mutatott rá Urbányi István. 

 

Urbányi arról is beszélt, hogy akadnak posztok, amiket már télen szeretnének megerősíteni. A Honvéd tizenkét meccs alatt tíz pontot szerzett, jelenleg az utolsó helyen áll a táblázaton. 

Legfrissebb híreink