Urbán Flóriánnak lehet, hogy el kell hagynia Magyarországot

Szeged - A futballpályák közelébe sem engedik.

Forrás:

Elsőként az nb1.hu-nak adott nyilatkozott Urbán Flórián az életrajzi könyvéről, de még a mű megjelenése előtt. Urbán az interjúban elmondta, nem a kormánypárt színeiben politizált, de jelezték neki föntről, ha visszalép a politikától, kispadot kaphat az élvonalban. Nem fogadott szót, így most Szegeden, ahol a könyvét dedikálta (az nb1.hu úgy tudja, az eddigi összes állomásán sikere volt a volt válogatottnak, ahol a szurkolókkal/olvasókkal találkozott), már arról beszélt a Délmagyarországnak, lehet, hogy el kell hagynia az országot.
 
 
"Az őszinteségem miatt. Másrészt pedig a mai világban a politika belefolyik a futball világába, így a politikában érintett emberek között vannak klubtulajdonosok. Amikor nem a kormánypárt színeiben indultam az időközi választásokon, burkoltan a tudomásomra hozták, ha visszalépek, még lehetek NB I-es edző, ha nem, az viszont nem lesz jó a jövőm szempontjából. Ezt be is tartják, hiszen a futballpályák környékére sem mehetek. Nem az érdem, hanem az érdek alapján lehet ebben az országban előrehaladni a labdarúgásban is. Keresem az érvényesülési lehetőségeket, de mivel nem találom, úgy érzem, a több százezer honfitársam példáját követve el kell hagynom az országot."
 

Urbán Flórián vs. NB I.HU: a kőkemény könyvéről kérdeztük - NB1.hu

Amikor először mentem még az előző évezredben a válogatott aktuális meccsére tudósítani a legendás, ám sajnos több, mint öt évvel ezelőtt elhunyt Imre Mátyással, az nb1.hu alapító- és örökös főszerkesztőjével, az volt a legnagyobb meglepetés a számomra, hogy mint fotós csempészett be a meccsre mindenféle jegy és akkreditáció nélkül engem, akinek akkor még az életében nem volt fényképezőgép a kezében.

Legfrissebb híreink