Urbán Flórián volt játékosának, Orbán Viktornak üzent, nem is akármilyet

Magyarország - Urbi et Orbi!

Forrás:

Urbi et Orbi: az apostoli áldás a pápa által adott különleges áldás. Legünnepélyesebb válfaja az ún. Urbi et Orbi áldás, amit a római pápa megválasztása napján, illetve minden évben húsvét és karácsony napján ad a városra, azaz Rómára, és a világra. 
 
Íme, Urbán Flórián nyilvános üzenete Orbán Viktornak, amit változtatás nélkül közlünk:
 
"Tisztelt sportbarátok!
 
Ma a miniszterelnök úr azt mondta, hogy az akadémiákon a jövő labdarúgóit alázatra kell nevelni. Ha a labdarúgás iránti alázatra gondolt, akkor egyetértek vele! Mindössze azt szeretném tudni, hogy kitől tanulják ezt meg. Anélkül, hogy megbántani akarnám bármelyik edzőkollégámat, szeretném megkérdezni országunk elsőszámú vezetőjét, hogy ezt kivel/kikkel akarja megvalósítani? Merthogy az akadémiákon tíz év alatt egyetlen valamirevaló labdarúgót nem sikerült kinevelni. Persze most nem arra gondolok, hogy vagonszámra vigye el itthonról a Barcelona vagy bármelyik európai élcsapat a magyar fiatalokat, de az nonszensz, hogy magyar akadémián nevelkedett játékos után még a Perecesi Olajütők és az Abádszalóki Rézművesek sem mutattak érdeklődést... A Puskás akadémia utánpótlás vezetője az a Szalai úr, aki a Honvédnál ugyanúgy nem ért el eredményt, ahogy a mostani munkahelyén sem. Elég csak megnézni a Puskás Akadémia keretét hány saját nevelesű játékos alkotja...Pedig edzőként nem akármilyen teljesítményt nyújtott, hiszen a legutóbbi csapatával az U2-es korosztályú bölcsődés válogatottal az Ady Endre úti körzeti bajnokság kétcsapatos rendszerében ezüstérmet szerzett óriási bravúrral!
 

Tisztelt Miniszterelnök úr! Voltál a játékosom. Pontosan tudom hogy benned meg volt a futball iránti alázat.
 
Sajnos ebből semmit nem tudtál átadni az ifjú labdarúgóknak. Persze, tudom, nem te vagy az edzőjük, de az biztos, hogy körül vagy véve hozzánemértő emberekkel, akikben nincs sem alázat, sem fejlődési lehetőség...
 
Mielőtt komoly anyázásba kezdene bárki ,leszögezem, nem szereplési vágy miatt írtam, hanem tényleg jó lenne alázatos, céltudatos fiatalokat látni a pályákon a nagyképű zselés fejű piperkőcök helyett..."
 

Legfrissebb híreink