Ünnepel a fradisták ikonja - videó

40 éves lett a focistából lett edző.

Forrás:

Gera Zoltán nem csak a húsvétot ünnepli ma: a magyar válogatott egykori kiválósága 40 esztendős lett. Gera labdarúgó karrierje Pécsett kezdődött, a Baranya megyei együttes színeiben mutatkozott be az NB I-ben. 2000-ben igazolt a Ferencvároshoz, a zöld-fehéreket első körben négy évig erősítette. 2004-ben jött a West Bromwich ajánlata, amire nem tudott nemet mondani a játékos. 2008-ig erősítette a birminghami alakulatot, ezt követően a Fulhamben kereste a kenyerét 2011-ig. 
 
A Fulham játékosaként 2010-ben Európa-liga-döntőt játszhatott Gera, bár a finálét az Atlético Madrid nyerte meg, de ilyen komoly menetelésben mostanság egyetlen másik magyar labdarúgónak sem volt része. Az EL-menetelés során sem fukarkodott a gólokkal Gera, a Juventus elleni 4-1-es győzelem során például kétszer is beköszönt. 
 

Gera a Fulham után visszatért a WBA-hoz, ahol újabb három évet húzott le. Gerzson 2014-ben döntött úgy, hogy visszatér Magyarországra, a Fradival állapodott meg újra. 
 
Gera a magyar válogatott szerelését 97 alkalommal ölthette magára, fellépéseit 26 találattal zárta. Talán a legemlékezetesebb gólját a portugálok elleni Eb-meccsen lőtte. Ezt a találatot egyébként a kontinensviadal legszebb találatának is megválasztották. 
 

Gera pályafutása bővelkedett a sikerekben, itthon háromszor nyert bajnokságot, ötször pedig a Magyar Kupát emelhette a magasba. Pályafutása befejezése után sem szakadt el a futballtól, hiszen az FTC és a magyar válogatott szakmai stábjának is a tagja.

Legfrissebb híreink