Unalmas emberrel erősített a Kövesd, válogatott lenne a Vidi érkezője

Megismerhetik az új szerzeményeket a kisvárdai szurkolók.

Forrás: molfehervarfc.hu

MEZŐKÖVESD

A Mezőkövesd a nyári átigazolási szezon során többek között Szépe Jánossal erősített. A futballista a Kövesd hivatalos weboldalának adott hosszabb interjút, amiben önkritikusan bevallotta, hogy unalmas embernek tartja magát. Emellett eddigi pályafutásáról és a céljairól is beszélt. Íme a Mezőkövesd interjújából a legérdekesebb részletek:

"Többek között a Dunaszerdahely és a Zalaegerszeg együtteseiben játszottál korábban, mit tudhatunk az eddigi pályafutásodról?

– A szülőfalumban kezdtem el futballozni még kisgyerekként, majd a járási városba kerültem, Galántára. Ott töltöttem el a legtöbb időt az eddigi pályafutásom során, ezután kerültem Dunaszerdahelyre, de volt egy féléves kitérőm a pozsonyi Slovanban is. Az élvonalban Szlovákiában a DAC színeiben mutatkozhattam be a 2015-2016-os szezonban, ahol összesen 4 első osztályú meccsem volt.  Profi játékosként most fogom kezdeni az 5. szezonomat Magyarországon, ebből ez lesz a 3. első ligás szezonom. Ezt megelőzően 2 évet töltöttem az NB II.-ben, előbb Mosonmagyaróváron, majd Zalaegerszegen játszottam. Örülök annak, hogy a Zalaegerszeggel sikerült feljutni az NB I.-be, azóta az első osztályban szerepelhetek.

Miért fogadtad el csapatunk megkeresését?

– Nem titok, hogy több csapat is megkeresett Magyarországról, illetve Szlovákiából, ugyanakkor a Mezőkövesden éreztem leginkább azt, hogy szeretnének engem leigazolni. Beszéltem telefonon Pintér Attila vezetőedzővel, és amiket elmondott nekem, abból úgy gondoltam, hogy az a megfelelő lépés számomra, ha Mezőkövesdre igazolok. Nem gondolkodtam sokat rajta, hamar megszületett a megállapodás.

Mit vársz magadtól és mit várhatnak tőled a szurkolók a következő szezonban?

– Magamtól azt várom el, hogy minél jobb teljesítményt nyújtsak majd a pályán. Igyekszem minél többször rászolgálni arra, hogy megkapjam a lehetőséget a bizonyításra és mindig arra fogok törekedni, hogy ezt meg tudjam majd hálálni a Mesternek. A szurkolók szimpátiáját és szeretetét remélem, hogy stabil teljesítménnyel ki tudom majd vívni.

Milyen terveid vannak hosszú távon a labdarúgást illetően?

– Az az elsődleges célom az, hogy minél tovább és minél magasabb szinten tudjam űzni a sportágat. Emellett fontos, hogy lehetőleg kerüljenek el a sérülések.

Mit tudhatunk a magánéletedről, hobbijaidról?

– Van egy testvérem, aki Szlovákiában él, illetve van egy barátnőm is, ő most fog majd hozzám költözni Egerbe. Eléggé unalmas embernek tartom magam, viccesen megjegyzem, a barátnőm is, de egy jókedvű és egyszerű embernek gondolom magam. A szabadidőmet általában pihenéssel szoktam tölteni, vagy néha szoktam könyvet is olvasni."

MOL FEHÉRVÁR

Szendrei Norbert a Vidiben folytatja a pályafutását. A Honvéd csapatától távozó fiatal tehetséggel a fehérvári weboldal szerkesztői beszélgettek. A terjedelmes interjúból kiderül, hogy Szendrei egyik álma a magyar válogatottság. A beszélgetés fontos részletei:

" - 21 esztendős vagy, ha ki kéne emelni eddigi pályafutásodból egy-két meghatározó eseményt, akkor melyek lennének azok?

A Magyar Kupa-győzelem a Budapest Honvéddal az, amit eddigi karrierem legnagyobb sikerének tartok, a másik pedig az első NB I-es bajnokim, amelyet épp a Vidi ellen játszottam - igaz, akkor kikaptunk, de az első NB I-es meccsét sosem felejti el az ember. Emellett büszke vagyok arra, hogy az utánpótlás-válogatottakban is szerepelhettem, természetesen nagy álmom, hogy egyszer a felnőtt nemzeti csapatban is bemutatkozhassak.

- Ahogy azt már korábban mondtad, a mostani volt eddigi pályafutásod legjelentősebb klubváltása. Mennyire volt nehéz meghozni ezt a döntést és kiknek a véleményét kérted ki, mielőtt elfogadtad a Vidi ajánlatát?

A szüleim, a barátnőm és a menedzserem véleményét kértem ki, velük beszélgettem sokat, mielőtt meghoztam a végső döntést. Nyilván tíz év után nem volt könnyű otthagyni a Budapest Honvédot, de úgy éreztem, szükségem van a környezetváltozásra annak érdekében, hogy tovább tudjak fejlődni. Úgy éreztem, új impulzusokra van szükségem ahhoz, hogy a további céljaimat el tudjam érni. Nagyon szimpatikus volt az a jövőkép, amit a Vidinél felvázoltak, biztos vagyok abban, hogy tovább fogok tudni fejlődni. Szerencsére a beilleszkedésem zökkenőmentes volt, köszönhetően többek között annak is, hogy a fiatalabb játékosokat - Zsóri Danit, Dárdai Palkót, Nyári Patrikot - régebb óta ismerem az utánpótlás-válogatottakból, de a rutinosabb labdarúgókkal is többször találkoztam már ellenfélként a pályán. 

-  Milyen célokat fogalmaztál meg, amikor a Vidibe igazoltál?

Egyéni célként azt tűztem ki magam elé, hogy egyenletesen olyan jó teljesítményt nyújtsak a Vidiben, hogy a következő 1-2 évben reális esélyem legyen arra, hogy bemutatkozhassak a felnőtt válogatottban. Tudom, hogy ehhez kiemelkedően kell teljesítenem, hiszen nagyon erős a mostani felnőtt válogatottunk. Csapatszinten pedig természetesen szeretnék minél nagyobb sikerek részese lenni."

KISVÁRDA

A kisvárdaiak csütörtökön szurkolói ankétot tartanak, íme az erről szóló közlemény:

"Az előző bajnokság tavaszi szezonja előtt, a kialakult vírushelyzetben is tartottunk szurkolói ankétot – igaz csak virtuálisan, szurkolóink nem lehettek jelen, de aztán közzétettük az eseményről készült videofelvételt. Mostanra azonban nincs akadálya a személyes találkozásnak, és ahogy szoktuk, a rajt előtt most is megtartjuk az eseményt.

Ennek időpontja: július 29., csütörtök, 18 óra, vagyis csaknem percre pontosan két nappal a Ferencváros elleni bajnoki nyitány előtt. A helyszín a megszokott, vagyis a Bessenyei György Gimnázium díszaulája.

Szurkolóink megismerkedhetnek az új játékosokkal és a vezetőedzővel, valamint az új szezonra kitűzött célokkal."

Legfrissebb híreink