Újraélesztés a Magyarország-Olaszország előtt: megszólalt az FTC orvosa

Hőssé váltak.

Forrás: fradi.hu

Kedden az NB1.hu jelezte, hogy a Magyarország-Olaszország mérkőzés előtt újra kellett éleszteni az egyik szurkolót. Az Országos Mentőszolgálat a közleményében megnyugtató információval szolgált:

"Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül rövid időn belül sikerre vezettek és a szurkolót stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők."

Közben kiderült, hogy dr. Reha Gábor, a Ferencváros csapatorvosa is részt vett az újraélesztésben. Erről a klubhonlapnak így nyilatkozott dr. Reha Gábor:

"A C kapunál egy 50 körüli férfi állt a sorban, egyedül volt, majd minden előzmény nélkül összeesett. Egy nagyon jó orvos kollégámmal és barátommal, dr. Haller Istvánnal mentem ki a meccsre, és amikor megláttuk, hogy összeesik, egyből rohantunk oda. Egy nagyon gyors ellenőrzés, pulzusvizsgálat után megállapítottuk, hogy ez egy hirtelen szívleállás volt.

 

Azonnal levettem a sálat a nyakából és megkezdtem az újraélesztést, a mellkaskompressziót. Közben ordítottam a biztonsági szolgálat körülöttünk lévő embereinek, hogy azonnal szóljanak az OMSZ-nek. A mentősök viszonylag korán megérkeztek a helyszínre, de nekem ez egy örökkévalóságnak tűnt. Mire odaértek, addigra a férfi már elkezdett öklendezni, szerencsére sikerült visszahozni az életbe.

 

A holmijai szanaszét hevertek körülötte, így elkezdtük ezeket összeszedni, és amikor a telefonjához értem, akkor pillantottam meg rajta a Fradi-címert, ekkor jöttem rá, hogy egy fradista szurkoló életét sikerült megmenteni. Ennyire éles helyzetben még sosem voltam, de nagyon jó érzés, hogy segíthettem. Az, hogy ez megtörtént, olyan adrenalin löketet adott nekem, annyira a hatása alatt voltam a történteknek, hogy képtelen voltam a meccsre figyelni" - nyilatkozta dr. Reha Gábor.

Megjegyzés: dr. Reha Gábor főképünk jobb oldalán látható

Legfrissebb híreink