Újra ZTE-gól az NB I-ben – a "legutóbbit" az nb1.hu szakkommentátora szerezte

Nagyon csúnya kiesés lett annak a bajnokságnak a vége.

Forrás: ZTE

Bedi Bence szombaton a 17. percben megszerezte élete első élvonalbeli gólját, ezzel a találattal alakult 1-1-re a később a hazaiak által 3-2-re megnyert DVSC-ZTE mérkőzés szombaton.

 

 

Bedi gólja az első zalaegerszegi volt ebben a bajnokságban, ami azt is jelenti, hogy 7 év után lett újra zalai gól az NB I-ben. Az utolsó élvonalbelit egyébként a klub sportigazgatója és ikonja, Kocsárdi Gergely szerezte, aki gyakorlatilag egész életében a ZTE-t szolgálta. Kocsárdi a bajnok ZTE csapatkapitánya volt, ám az emlékezetes, ZTE-MU BL-mérkőzésen (1-0) eltiltása miatt nem léphetett pályára, azon a mérkőzésen az idén 20 éves nb1.hu szakkommentátora volt a mérkőzésről készült élő közvetítésünkben.

 

Kocsárdi 2012 május 20-án a Paks elleni 1-1-re végződött mérkőzésen szerezte az említett gólt, méghozzá a 18. percben. Az utolsóm fordulóban, a Kaposvár elleni, 3-1-es vereség alkalmával Okuka öngólt szerzett, ami ugye a zalaiaknak jelentett találatot, de nem egerszegi szerezte.

 

A ZTE a 16 csapatos bajnokságban az utolsó helyen végzett, 1 győzelemmel, 10 döntetlennel, 19 vereséggel 25-65-ös gólkülönbséggel, 13 pontot szerezve. A másik kieső a Vasas volt 22 megszerzett egységgel.

A zalaiaknak és az angyalföldieknek nem volt sok esélyük a bennmaradás kiharcolására, mert a bennmaradó Lombard Pápa már 30 pontot szerzett.

 

Legfrissebb híreink