Újra gólkirályt és év felfedezettjét adna a ZTE az NB I-nek - HELYSZÍNI RIPORT

Elmondták a zalaiak, kikkel tárgyalnak.

Forrás: Simon Zoltán/nb1.hu

A Zalaegerszeg az előző idényben újoncként szerepelt az NB I-ben. A kék-fehér együttes a hetedik helyen fejezte be a pontvadászatot. A gárda Dobos Barnával kezdte meg a szezont, Dobos lemondása után Márton Gábor ült le az egerszegi kispadra. Márton kinevezése jó húzásnak bizonyult, hiszen vele az együttes felfelé ívelő pályára került. A remek teljesítményt alátámasztja, hogy a dobogósok (Fradi, MOL Fehérvár és Puskás Akadémia) nem tudták legyőzni a Márton vezette ZTE-t.

Az augusztusban rajtoló bajnokságban már Boér Gáborral áll rajthoz a Zalaegerszeg, mivel Márton Gáborra a MOL Fehérvár lecsapott. A ZTE hétfőn sajtótájékoztatót tartott, ahol a Kazincbarcikától érkező fiatal szakember bemutatkozhatott. Boér munkáját Makra Zsolt fogja segíteni. Az eseményen Sallói István és Végh Gábor is részt vett. 

Kiderült, hogy a Zala megyeiek elsősorban magyar játékosok megszerzésén dolgoznak. Sallói István elmondta, Csonka Andrást és Szánthó Regőt is kölcsön akarják venni, mindkét futballista játékjogát az FTC birtokolja. A sportigazgató arra is kitért, hogy Dragóner Filippel is zajlanak az egyeztetések.

Jobbhátvéd is érkezhet a klubhoz, továbbá a támadósort két-három labdarúgóval erősíthetik meg az egerszegiek. Sallói úgy véli, az átigazolási időszak végén olyan labdarúgó is érkezhet, aki jelenleg külföldi szerződésben reménykedik.

Végh Gábor kiemelte, hogy a jelenlegi keretet sem tartja gyengének. A tulajdonostól megtudhattuk, hogy olyan futballisták leigazolásában gondolkodnak, akik valóban erősítést jelentenek. Kiderült, hogy a hátsó alakzatot légiósokkal emelhetik magasabb szintre a ZTE-nél. 

"Abban bízunk, hogy a gólkirályt és az év felfedezettjét ismét mi adjuk" - mondta Végh Gábor. Köztudott, hogy a 2019/2020-as kiírásban a legeredményesebb játékos Radó András volt az NB I-ben, míg Bolla Bendegúzt az év felfedezettjének választották. 

Az nb1.hu kérdésére Sallói István azt válaszolta, hogy valóban magas fizetési igényeket lehet tapasztalni manapság a honi futballban. Úgy véli, akinek nincs sok pénze, annak ügyesnek kell lennie. Ezt az utat próbálják járni a zalaegerszegiek.

Végh Gábor pozitív példaként hozta fel Babati Benjamint és Bobál Dávidot, hiszen ők mindenképpen maradni akartak a csapatnál. Nem az anyagi kérdések foglalkoztatták elsősorban a játékosokat, így hamar dűlőre tudtak jutni velük. 

Legfrissebb híreink