Újra élen a Leipzig, nem adtak sok esélyt a Herthának

Lipcse – Gulácsi Péterék legyőzték Dárdai Pál Hertháját.

Forrás: sport365.hu

A mérkőzés esélyesének a hazai csapat számított, Gulácsi Péternek papíron azonban komoly feladatra kellett készülnie, ugyanis Dárdai egyszerre küldte harcba Salomon Kalout, Vedad Ibisevicet és Julian Schiebert is.
 
Az első percekben a Hertha kezdett veszélyesebben, de szép lassan a Leipzig vette át az irányítást, a 40. percben pedig a vezetést is megszerezték, Keita remek kiugratása után Timo Werner szlalomozott a kapuig és higgadtan lőtt a hálóba.
 
A Hertha érthetetlenül összeomlott a góltól, a második félidőben aztán feltette az i-re a pontott a RB, Willi Orban bólintott a kapuba egy szögletet követően. Forsberg nyolcadik gólpasszát osztotta ki a szezonban, amivel vezeti a rangsort.
 
A Leipzig sikerével újra az élen, de csak akkor marad ott, ha a Bayern nem nyer vasárnap. Érdekesség, hogy Gulácsiék éppen Münchenben zárják majd az esztendőt.
 
Kalmár Zsolt ezúttal a kispadon kapott helyet a hazai csapatban.
 
A Leipzig utoljára szerepelt 2016-ban hazai pályán, érdekesség, hogy az újonc csapatnál idén már hatodik alkalommal volt telt ház, ami azt jelenti, hogy több, mint 500 ezer szurkoló bíztatta élőben a csapatot.
 
Ha érdekel, mit mondott Gulácsi Péter a mérkőzés után, kattints ide!

Legfrissebb híreink